НОВИНИ

Колорадо започна с успех защитата на титлата си, успешен дебют за Александър Георгиев

александър георгиев игра рейнджърс успеха гост анахайм дъкс нхл
Снимка: АРХИВ
bnt avatar logo
от БНТ
11:25, 13.10.2022
Чете се за: 04:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Колорадо започна с победа с 5:2 над гостуващия Чикаго защитата на титлата си в Националната хокейна лига. Успешен дебют за шампионите направи вратарят с български корени Александър Георгиев, който беше привлечен от Ню Йорк Рейнджърс през лятото. Георгиев завърши с 15 спасявания. Артури Лехконен се отличи с два гола и асистенция, а Валери Ничушкин добави две попадения. Андрю Колиано също вкара, а Мико Рантанен изпъкна с четири асистении.

За Чикаго при числен превес се разписаха Джонатан Тейвс и Макс Доми.

Джош Андерсън вкара победния гол 19 секунди преди края, а Монреал спечели канадското дерби срещу гостуващия Торонто с 4:3. Коул Кофийлд се разписа два пъти за домакините, а стражът Джейк Алън парира  29 изстрела. Вилям Ниландер завърши с гол и асистенция за Торонто, а Мат Мъри спаси 19 удара в дебюта си за отбора, но това не беше достатъчно. 

Бостън надделя с 5:2 над домакина Вашингтон и също стартира сезона с успех. Давид Пастртънак завърши с гол и три асистенции, а Дейвид Крейчи добави попадение и два асистенции за гостите. Патрис Бержерон, Тейлър Хол и Хампус Линдхолм също реализираха, а Линус Улмарк отрази 33 шайби в дебюта на новия наставник на отбора Джим Монтгомъри. Антъни Манта и Конър Шери бяха точни за столичани.

Конър МакДейвид реализира първия хеттрик за сезона и допринесе решаващо за победата на Едмънтън с 5:3 над гостуващия Ванкувър. МакДейвид премина границата от 700 точки в лигата, след като записа 4 в мача, добавяйки и асистенция. Той вече има 242  гола и 459 асистенции в 488 мача. Леон Драйзайтъл добави попадение и две асистенции, Даниел Нърс се отличи с гол и асистенция, а вратарят Джак Кембъл отрази 33 удара.

Трой Тери отбеляза втория  си гол в 55-ата секунда на продължението, а Анахайм надделя над гостуващия Сиатъл с 5:4 в първия си мач за сезона. Тери добави и асистенция, а  Райън Стром завърши с попадения и две  асистенции в дебюта за за домакините. Вратарят Джон Гибсън парира  44 удара и записа  асистенция при победното попадение. Мати Бениер завърши с гол и асистенция  за Сиатъл, който пропиля аванс от 4:2 в третия период и допусна обрат.

Мартин Нечас се отличи с попадение и две асистенции и помогна на Каролина да стартира кампанията с 4:1 над гостуващия Кълъмбъс. Фредерик Андерсен допринесе с 31  спасявания за успеха. Стражът на гостите Даниил Тарасов отрази 39 шайби, но това не помогна да бъде избегнато поражението.

Срещи от редовния сезон в националната хокейна лига на САЩ и Канада:

Каролина - Кълъмбъс - 4:1
Монреал - Торонто - 4:3
Вашингтон - Бостън - 2:5
Колорадо - Чикаго - 5:2
Анахайм - Сиатъл - 5:4 след продължение
Едмънтън - Ванкувър - 5:3

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви са опасностите в интернет за децата?
Какви са опасностите в интернет за децата?
Славко Матич ще води ганайски отбор
Славко Матич ще води ганайски отбор