НОВИНИ

Комисията по службите в НС заседава извънредно заради сайта "Миротворец"

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
17:03, 20.07.2023
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Заради включването на политици и журналисти в Списък за ликвидиране на украинския сайт "Миротворец" - спешно заседава комисията по службите.

Сред заплашените са президентът Георги Първанов, заместник-председателят на парламента Кристиан Вигенин, журналистите Велислава Дърева и Диляна Гайтанджиева.

От украинското посолство заявиха, че дейността на обществената организация и сайта "Миротворец" по никакъв начин не е свързана с работата на държавните институции на Украйна и не отразява официалната политика на украинската държава.

"Благодарни сме за бързата реакция на службите, които дойдоха добре подготвени. Дадоха ни необходимата информация по отношение на самия сайт - от колко време съществува, какъв му е профилът, как се е променял във времето. И в крайна сметка въпросният сайт е бил на вниманието на редица международни организации като Г-7, ООН, ЕК, които във времето са имали инициативи, така че във времето да ограничат действията на тази платформа, особено по отношение на публикуването на лични данни на лица без тяхното съгласие. Тази инициатива до момента не са довели до какъвто и да било успех, но ние сме убедени, че българската държава през институциите, които имат отношение, особено външно министерство, да подкрепят подобен тип инициатива, така че в крайна сметка да се стигне до някакво ограничаване на публикациите в този сайт", заяви Даниел Митов, председател на комисията.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Част от отборите във Формула 1 са надхвърлили тавана на бюджетите и през 2022 година
Част от отборите във Формула 1 са надхвърлили тавана на бюджетите и през 2022 година
Нападателят на Байерн Мюнхен Садио Мане преговаря с Ал Насър
Нападателят на Байерн Мюнхен Садио Мане преговаря с Ал Насър