НОВИНИ

Конър МакГрегър бе нокаутиран при завръщането си в UFC

bnt avatar logo
от Калоян Николов , Източник: БГНЕС
12:46, 24.01.2021
Чете се за: 01:02 мин.
Бойни спортове
конър макгрегър нокаутиран завръщането ufc

Американецът Дъстин Порие поднесе една от най-големите изненади в UFC в последните години, след като тотално надигра и нокаутира Конър МакГрегър във втория рунд на битката им в Абу Даби.

Ирландецът бе определян за явен фаворит при завръщането си в октагона, но понесе първия нокаут в кариерата си в смесените бойни изкуства.

Порие бе изготвил много прецизна тактика, като първа атакува краката на МакГрегър в ниски кикове, след което започна да обработва горната част на тялото на съперника си и в средата на втория рунд го повали с поредица удари в главата, а съдията прекрати двубоя. По този начин Диаманта взе своя реванш, седем години след като бе победен от МакГрегър.

Най-вероятно след този успех Порие ще получи шанс да се бие за титлата в лека категория, която все още е притежание на Хабиб Нурмагомедов, който обаче обяви, че се отказва от спорта. Възможно е поясът да бъде овакантен и Порие да се бие за него срещу Майкъл Чандлър или Чарлс Оливейра. Бъдещето на Конър МакГрегър остава неясно.

"Сърцето ми е разбито, много ми е трудно да приема тази загуба. Кракът ми е напълно изтръпнал, въпреки че ми се струваше, че блокирам неговите кикове, но те малко по малко потъваха в мускула на крака ми. Дъстин направи страхотен мач. Кракът ми бе компрометиран и не се настроих към това. Поздравления за Дъстин. Радвам се за него и съм щастлив, че за 11-ти път бях основният мач в бойната карта на UFC", сподели ирландецът след поражението.

"Това е голяма победа, една от най-големите. Но моята голяма цел е световната титла. Никога не съм се чувствал толкова добре в октагона. Нямах никакви емоции, бях убиец, дошъл тук, за да изпълни мисията си. Бих направил още един мач с Конър, а и винаги съм искал да се бия с Нейт Диас", коментира Порие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силен Лудогорец не се даде на Шахтьор (ВИДЕО)
Силен Лудогорец не се даде на Шахтьор (ВИДЕО)
Акция пред Министерския съвет с искане за оставката на правителството
Акция пред Министерския съвет с искане за оставката на правителството