НОВИНИ

Корнелия Нинова: Съжалявам, че номинирах Румен Радев за президент

Прегръдката с ГЕРБ е тежко предателство, допълни тя

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
09:04, 15.09.2024
Чете се за: 04:02 мин.
У нас
Слушай новината

Корнелия Нинова заяви в "Денят започва с Георги Любенов", че вече съжалява за това, че преди 8 години е номинирала Румен Радев за президент.

"Вече да, защото се разбива държавността и партийната система".

Според нея президентът Румен Радев е част от този процес.

"Той е вреден за демократичните устои на държавата".

По думите й "вдигането на юмрука на Ларгото беше хубаво". Но тази енергия след това е била похабена от задкулисие, сглобки и от разговори в манастири.

"Онзи момент беше хубав, беше истински. Народът беше по улиците".

След това според нея "задкулисните играчи опропастиха всичко в името на лично спасяване на Борисов и на трупане на лични богатства и постове".

Според нея новото ръководство на БСП иска затопляне на отношенията с президента Румен Радев, но "президентът не ги иска".

"Едно слагане към президента, което според мен няма им се получи".

"Борислав Гуцанов заяви от трибуната, че "ние много уважаваме ГЕРБ". Прегръдката с ГЕРБ за мен това е тежко предателство към членовете и избирателите на БСП, хората с които 8 години водих нечовешки битки срещу модела ГЕРБ. И сега излизаш и им казваш ние можем и с ГЕРБ? И Борисов казва и ние можем с БСП. Какво промени ситуацията?", попита Корнелия Нинова в "Денят започва с Георги Любенов".

Допълни, че това е едно от последствията от изключването й и "този заговор си е текъл, докато аз бях председател". Нарече ги предатели. На въпрос кой вече е овладял БСП Корнелия Нинова отговори така:

"Задкулисието, на хората с много пари. На тези, които искат партията, за да я използват за лична изгода - за постове, за увеличаване на фирмите, на обществените поръчки".

По думите й в БСП са се случили много неща. Наложен е стил в партията, който за нея е непознат.

"Силов, газене на устав, на закони, мачкане на хора, заплахи, провеждане на някакви форуми без кворум т.е. нов стил на работа и на управление в БСП".

Те се гледат в огледалото и казват - това е Корнелия, но това, което правят го приписват на другия, категорична е Нинова. Партията се е разцепила отгоре до долу, според нея и това е най-тежката последица от изключването й. Попита кой болен мозък може да произнесе думите, че тя отива в листите на друга партия. Уточни, че на тези избори "ще почива".

"Вие представяте ли си да бъда депутат в тази компания на предатели и да трябва да вдигна ръка за правителство с Бойко Борисов, след като целият си политически път посветих на борба с паралелната държава".

Това е абсурд, допълни тя и каза, че "си остава с достойнството и с морала". На финала на разговора заяви, че често е казвала, че системата рано или късно ще я изхвърли, но е важно процесите да бъдат направени необратими - да изчистим БСП от зависимости. Извини се за това, че не е могла тя и хората около нея, да направят процесите необратими. Всичко се обърна за 24 часа, допълни тя.

"Разбира се имам грешки и ще се извиня на тези, спрямо които съм сгрешила", завърши тя.

Вижте целия разговор във видеото

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Милан отбеляза четири гола за едно полувреме при победата над новака Венеция
Милан отбеляза четири гола за едно полувреме при победата над новака Венеция
ПСЖ се върна на върха в Лига 1 след обрат срещу Брест
ПСЖ се върна на върха в Лига 1 след обрат срещу Брест