НОВИНИ

Понижение на температурите и валежи през новата седмица

Снимка: Татяна Добролюбова
bnt avatar logo
от БНТ
07:49, 15.09.2024
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Днес вятърът в по-голямата част от страната ще остане от северозапад, в Източна България - от север-североизток и с него ще продължи да прониква по-студен въздух. Минималните температури ще са от 5°-6° на места по високите западни полета до 17° - 18° в югоизточните райони, в София – около 7°. Максималните в повечето райони ще са между 17° и 22°, в София - около 17°. До обяд ще има повече слънчеви часове и главно в Югоизточна България ще превалява. След обяд облачността ще е значителна и до вечерта на много места в Западна и Централна България ще има валежи.

Значителна ще бъде облачността и на морския бряг, където също се очакват валежи. Ще духа умерен северозападен вятър, който след обяд временно ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са от 22° до 24°, малко по-ниски от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

Облачно ще бъде и в планините. Там главно в следобедните часове и вечерта ще има валежи от дъжд, над 2300-2400 метра - от сняг. Ще духа до умерен югозападен вятър. Температурите ще се понижават и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра – около 5°.

До четвъртък времето ще се задържи без съществена промяна - по-често облачно, с валежи, предимно слаби и само на отделни места, главно в Южна България. В Западна България сутрин ще е почти тихо и в котловините и низините ще се образува мъгла. Най-ниски ще са температурите в понеделник: минималните - между 6° и 11°, а максималните - между 17° и 22°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Втори ден на траур след гибелта на двама от най-добрите ни пилоти - разследването продължава
Втори ден на траур след гибелта на двама от най-добрите ни пилоти - разследването продължава
5000 домове във воден капан в Румъния
5000 домове във воден капан в Румъния