НОВИНИ

Костадинов: Вот на недоверие трябва да се направи за цялостната политика на държавата

bnt avatar logo
от БНТ
08:08, 13.10.2023
Чете се за: 02:57 мин.
У нас
Слушай новината

Вот на недоверие трябва да се направи за цялостната политика на държавата. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в ефира на "Денят започва". Партията е една от съвносителите на вота на недоверие, който ще бъде гласуван днес в парламента заради проблемите в сектор "Енергетика".

Парламентът ще гласува вота на недоверие

Костадинов коментира недоволството на енергетиците и миньорите.

"Около 200 000 души ще изгубят препитанието си. Затова ние обвиняваме държавата в убийство на една част от държавата и геноцид. Затова искаме вот на недоверие", уточни още лидерът на "Възраждане".

Костадин Костадинов обясни, че ще бъде много несигурно за България, когато цената на тока скочи и ще се нуждаем от вносители на ток.

"Миньорите и енергетиците се борят за работните си места, но те се борят и индиректно за енергийната независимост на страната, защото, когато от 1 януари 2026 г. се случи освобождаването на цената на тока, минимум двойно ще скочи цената на тока. Тогава България ще зависи от вносители на ток", добави още той.

Лидерът на "Възраждане" коментира срещата при президента за националната сигурност.

"Войни има навсякъде по света. Война има и в Сирия. Не си спомням да е имало консултативен съвет по тази тема. Война може да избухне всеки един момент в центъра на Балканите. Виждаме какво се случва в Косово, там имаше убити хора. Такъв консултативен съвет не е свиквам за Косово, въпреки че се намира на 80 км от западната граница на България, а ние говорим за Израел и Палестина. Да, това е трагедия, но има и други войни", добави Костадинов.

Кирил Петков: Този вот на недоверие няма да бъде успешен

На въпрос дали се доверява на службите, заяви:

"Аз не се доверявам на работата на държавното ръководство като цяло. Самите служби са в много деликатна ситуация, защото в тях работят и професионалисти, и хора, които докладват на чужди посолства. Много ми е трудно да дам черно-бяла оценка, безспорно има хора, които си вършат работата и такива, които не", обясни той.

Вижте повече във видеото

Гледайте още теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха бащата на Васил Михайлов заради побой над съпругата си
Задържаха бащата на Васил Михайлов заради побой над съпругата си
Агресивно поведение на личен лекар от Варна
Агресивно поведение на личен лекар от Варна