НОВИНИ

Костурков за ротацията: Земеделският министър трябва да остане на поста си

Ще има допълнително финансиране за българските земеделци, допълни Костурков

bnt avatar logo
от БНТ
09:00, 02.02.2024 (обновена)
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

"Дали ще има смяна в земеделското министерство при ротацията - оценката се прави в момента от премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел. Земеделският министър трябва да остане на поста си, няма основания за смяна. Николай Денков каза много пъти, че смяна ще се прави там, където наистина има големи провали или самият министър иска да си тръгне. Ще има допълнително финансиране по линията на украинската помощ за нашите земеделци", заяви в "Денят започва" Росен Костурков от ПП-ДБ.

По думите му фермерските протести в цяла Европа показват, че в общата земеделска политика в Европа има проблем.

"Сега е моментът тази обща политика да се преосмисли, има нещо грешно в харченето на европейските средства", допълни Росен Костурков и поясни, че страната ни ще каже какви са проблемите и исканията на българските земеделци, като за първи път България ще вземе участие в разговорите.

Според Росен Костурков идеята е да се подпомогнат земеделците, които наистина търпят загуби. 2023 беше тежка година за зърнопроизводителите и имат нужда от подпомагане. Сигурен съм, че ще се намери решение, уточни Костурков.

"Водят се разговори между ПП и ДБ дали да се явяваме заедно на евроизборите или не, трябва да минат решенията на националните органи на всички партии, които участват в тези разговори, водач на листата ще бъде Никола Минчев със сигурност", каза още Росен Костурков и не взе отношение относно разговорите между ДПС и президента.

Вижте още във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Бобев: Домакинството на Банско на старт от Световната купа по ски-алпийски дисциплини е голямо признание за България
Георги Бобев: Домакинството на Банско на старт от Световната купа по ски-алпийски дисциплини е голямо признание за България
Георги Минчев отбеляза два гола за успеха на новия си тим АЕЛ Лимасол в Кипър
Георги Минчев отбеляза два гола за успеха на новия си тим АЕЛ Лимасол в Кипър