НОВИНИ

Козмин Моци пред БНТ: Лудогорец трябва да изглежда по различен начин в Европа (ВИДЕО)

козмин моци бнт лудогорец изглежда различен начин европа видео
bnt avatar logo
от БНТ
13:31, 11.02.2024
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Техническият директор на Лудогорец Козмин Моци даде интервю пред БНТ, в което говори за вчерашния триумф в мача за Суперкупата, както и предстоящите битки за "орлите" в Европа срещу Сервет и в родното първенство.

Бившият румънски бранител изрази мнение, че спечелването на трофея в събота срещу ЦСКА 1948 след изпълнение на дузпи може да се окаже важно за самочувствието с оглед на ангажиментите през пролетта.

"Всеки трофей е важен без значение как си го спечелил. Това ти дава малко повече самочувствие и винаги е да започваш първия мач с купа. След дългата пауза и лагера първият двубой винаги е тежък. В миналото и ние сме правили лоши резултати в тези срещи, но важното сега е, че успяхме да победим", заяви Моци.

Защитникът, който на два пъти игра с разградчани в груповата фаза на Шампионската лига, сподели още, че очаква Лудогорец да покаже съвсем различно лице по време на битките със Сервет в плейофната фаза на Лигата на конференциите.

"Лудогорец със сигурност трябва да изглежда по различен начин в Европа и момчетата знаят това. Те съзнават каква е разликата между двубоя с ЦСКА 1948 и този със Сервет. Ще се стремим да постигнем добър резултат още в първия мач в Швейцария, но няма да е лесно. Сервет може да не е някакво голямо име, но е добър отбор. Очаква ни тежка битка и вярвам, че всичко ще се реши на реванша в Разград", смята техническият директор на "орлите".

Накрая румънецът коментира и предстоящите още два дуела срещу ЦСКА 1948 (за Купата и първенството), както и ситуацията в борбата за титлата в Първа лига.

"Не бива да сме притеснени от този факт. Уважаваме ЦСКА 1948 и трябва да излезем в останалите мачове срещу тях по-фокусирани, за да продължим напред за Купата, а и да натрупаме точки в шампионата. Спокоен съм за първенството, защото отборът продължава да се развива. От първия ден собствениците правят всичко възможно, за да върви клубът нагоре", завърши Козмин Моци.

Целия разговори гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дълги опашки за безплатни дръвчета се извиха в центъра на Бургас (СНИМКИ)
Дълги опашки за безплатни дръвчета се извиха в центъра на Бургас (СНИМКИ)
Борис Георгиев в предаването "Аз съм"
Борис Георгиев в предаването "Аз съм"