КПКОНПИ с искове за отнемане на имущество за близо 6 млн. лева

от БНТ
13:21, 14.10.2020
Чете се за: 00:52 мин.
У нас
кпконпи искове отнемане имущество близо млн лева

Решение за предявяване на 13 иска за отнемане на незаконно придобито имущество на обща стойност 5 850 364,66 лв. прие на заседанието си днесКомисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ)

Седем от исковете се внасят в Софийски градски съд, два - в Окръжен съд Благоевград, и по един - в Окръжните съдилища на Враца, Силистра, Перник и Смолян.

КПКОНПИ спечелила дела за незаконно придобито имущество за над 5,5 млн. лева

Срещу Станислав Серафимов се предявява искова молба в СГС на стойност 2 489 753,14 лв. Той е обвинен от прокуратурата за участие в организирана престъпна група с Вълчо Арабаджиев, Маринела Арабаджиева, Елена Караянева и Ромелия Кирилова, за финансови и данъчни престъпления.

Пред Окръжен съд-Благоевград Комисията претендира отнемане на имущество на стойност 745 324,30 лв. от Борислав Иванов. Той е обвинен в участие в организирана престъпна група, заедно с длъжностни лица - полицейски инспектори, за това, че на адрес в София е държал високорисково наркотично вещество (хероин). В исковата молба са включени и недвижим имот, както и лек автомобил.

Срещу Милчо Петров се предявява искова молба на стойност 104 998,24 лв. пред Окръжен съд-Перник. Проверката срещу него е започнала след наказателно производство за това, че е ръководел организирана престъпна група на територията на Перник, Радомир и София за убийства и разпространение на наркотици.

Срещу Снежанка Стоенчева Комисията внася иск в Софийски градски съд. Тя е обвинена за това, че в качеството си на длъжностно лице - счетоводител в Дом за възрастни с деменция, е присвоила значителна парична сума. Искът срещу нея е в размер на 75 863,90 лв.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
София домакинства Балканиадата през 2021 г.
София домакинства Балканиадата през 2021 г.
Пропадна част от под във варненска детска градина
Пропадна част от под във варненска детска градина