НОВИНИ

КПКОНПИ започва проверка за конфликт на интереси по отношение на заместник-министър

кпконпи кметът bdquoкрасно селоldquo сключила трудов договор дъщеря
bnt avatar logo
от БНТ
14:22, 20.05.2022
Чете се за: 01:10 мин.
Политика
Слушай новината

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) започва проверка за установяване наличие на конфликт на интереси за Иван Христанов, заместник-министър на земеделието. Проверката е въз основа на получен сигнал, в който е посочено, че Христанов продължава да бъде член на Съвета на директорите на търговско дружество и след заемането на поста заместник-министър – висша публична длъжност по смисъла на ЗПКОНПИ.

Нито след датата на назначаването му за заместник-министър, нито преди това - при избирането му за народен представител, в Търговския регистър не е вписано прекратяване на договора за управление на частната фирма по отношение на Христанов.

Предметът на дейност на търговското дружество е „предоставяне на консултантски услуги и бизнес анализи на дружества относно финансирането на дейността им и капиталовата им структура, управление и моделиране на бизнес процеси, инвестиции в други предприятия, рекламна дейност и др.“, се посочва още в сигнала.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Караджов: С парите за строителството на „Хемус” са платени компенсации за тока
Караджов: С парите за строителството на „Хемус” са платени компенсации за тока
Вагони се запалиха в депо "Надежда" в столицата
Вагони се запалиха в депо "Надежда" в столицата