НОВИНИ

Красимир Богданов: Когато наближат избори, задължително се правят промени в изборните правила

bnt avatar logo
от БНТ
08:34, 17.09.2020
Чете се за: 00:43 мин.
Политика

Когато наближат избори, задължително се правят промени в изборните правила. За съжаление наблюдението ми е, че тези правила не са в посока на изчистване на изборния процес от негативни тенденции, от грешки, от злоупотреби, а по-скоро всяка една от политическите формации цели да реализира своите цели в Изборния кодекс, т.е. да може да спечели хиляди гласове повече. Това заяви в "Денят започва" депутатът от ВМРО Красимир Богданов.

Всеки има претенциите, една част от партиите, да речем, в Република Турция искат да се решава какви ще бъдат резултатите от изборите в България. Други искат да бъде въведена технология, която да удовлетворява техните избиратели или пък гласовете в Европа, в САЩ да имат някаква по-голяма тежест електронно гласуване, всичко това са положителни моменти, продължи Красимир Богданов, депутат от ПГ "Обединени патриоти", от ВМРО.

Той подчерта, че от ВМРО винаги са били на позицията, че "образованието и грамотността са изключително важни за просперитета на една държава" и затова винаги са държали на образователния ценз.

"Тъй като няма единно мнение в българското общество - някои смятат това наше предложение за дискриминация, ние затова го подлагаме на референдум. Имаме споразумение с коалиционните ни партньори заедно с изборите за Велико народно събрание да се проведе и референдум за образователния ценз", продължи Богданов.

Гледайте още от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карантинирани са две групи от детска градина в Стара Загора
Карантинирани са две групи от детска градина в Стара Загора
Новият външен дълг - коментар на икономистите Петър Ганев и Владимир Каролев
Новият външен дълг - коментар на икономистите Петър Ганев и Владимир Каролев