НОВИНИ

Красимир Дунев: Оптимист съм за българската спортна гимнастика

красимир дунев оптимист съм българската спортна гимнастика
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
20:25, 28.05.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Българската федерация по спортна гимнастика – Красимир Дунев, изрази задоволство от представянето на националите ни на Световната купа във Варна.

В морската ни столица родните гимнастици донесоха за страната ни три медала – Златно отличие на Еди Пенев на земя и два сребърни медала на Йордан Александров на успоредка и на висилка.

„Световната купа във Варна завърши по един прекрасен начин за България, тъй като за първи път ние взимаме златен медал и две сребърни отличия. Много съм доволен и радостен от представянето на нашите гимнастици. Това показва, че наистина вървим напред и нагоре. Желая им успех занапред, тъй като след десет дни ни предстои Световна купа и в Осиек. Момчетата показаха превъзходни съчетания. Благодаря на публиката, залата беше пълна“, започна Дунев.

„Радвам, се че Еди Пенев изяви желание отново да се състезава за България. Той от двумесечната си подготовка в страната ни показа, че е състезател от класа. За съжаление исках да чуем химна отново и на висилка, но не се получи. Аз съм много радостен, че Йордан Александров и на двата уреда си изигра прекрасно съчетанията. Той показа, че е подготвен и му желая успех и на следващата Световна купа. Разполагаме с много добри гимнастици, те го показват. Жалко за Божидар Златанов – две четвърти места, наистина боли, но той е невероятно талантлив. За първа година се състезава при мъжете, бъдещето е пред него и съм сигурен, че той ще има успехи занапред. Никол Стоименова е 15-годишна, млада състезателка и пред нея бъдещето е светло. Димитър Димитров три пъти е финалист на европейско първенство на прескок, но днес не успя да си изиграе подобаващо съчетанието. Оптимист съм за българската спортна гимнастика“, добави още Красимир Дунев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
52 от 54 дрона са свалени при руската атака срещу Киев, съобщи украинската армия
52 от 54 дрона са свалени при руската атака срещу Киев, съобщи украинската армия
Никол Стоименова: Очаквах да си изиграя цялото съчетание, но много треперих
Никол Стоименова: Очаквах да си изиграя цялото съчетание, но много треперих