НОВИНИ

Красимир Джуров също загуби още в първия си двубой на световното по бокс

красимир джуров също загуби първия двубой световното бокс
bnt avatar logo
от БНТ
16:55, 02.05.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Красимир Джуров пропусна възможността да донесе първа българска победа на световното първенство по бокс за мъже в Ташкент, Узбекистан, след като отстъпи още в първия кръг на представителя на Конго Мулумба Мбая в схватка от категория до 63.5 кг.

Загубата за българския представител дойде с непълно съдийско единодушие и след като журито край ринг взе решение да преразгледа подробно битката му с Мбая.

Срещата започна равностойно с атаки и от двете страни, но Джуров успя да пласира повече точни попадения в главата на своя съперник и логично това му донесе предимство в съдийските фишове на всички петима арбитри след края на първия рунд.

Във втория обаче българинът започна да показва пробойни в играта си в защита, от което се възползва Мулумба Мбая, но все пак нашият представител отново спечели частта, макар и с 3:2 гласа, което му осигури наглед комфортен аванс пред решителните три минути.

За съжаление, в тях обаче умората си каза думата и Красимир Джуров допусна твърде много удари, а в един момент срещу него бе отсъден и нокдаун, който в крайна сметка натежа във финалното решение на съдиите и след намеса и на журито победата бе присъдена на Мулумба Мбая от Конго.

По този начин африканският боксьор се класира за следващата фаза, където го очаква мач срещу някой измежду представителя на Беларус Дзмитри Дзяшкевич или Хурсанд Иманкулею.

Българият пък ще има своя нов шанс да стигне до първа победа в турнира утре, когато около 12.15 часа по обяд българско време на ринга ще се качи Радослав Росенов в категория до 60 кг за мача си срещу Алварадо Монтероса от Ел Салвадор. Битката ще може да проследите НА ЖИВО в ефира на БНТ 3.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вижте част от щетите по автомобила на Гешев
Вижте част от щетите по автомобила на Гешев
Сабаленка обърна египтянка за място в полуфиналите в Мадрид
Сабаленка обърна египтянка за място в полуфиналите в Мадрид