НОВИНИ

Красимир Милошев: Локомотив София има силите да завърши в топ 6 на първенството

красимир милошев локомотив софия силите завърши топ първенството
bnt avatar logo
от БНТ
16:08, 15.09.2022
Чете се за: 04:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Бранителят на Локомотив София Красимир Милошев получи приза Играч №1 на десетия кръг в Първа лига, заради двата гола, които реализира за столичните „железничари“ при домакинската победа с 3:2 над Левски.

Милошев изтъкна, че след загубата срещу Славия, победата срещу Левски е важна, но тя вече е в миналото. Предстои по-тежък мач срещу Пирин в Благоевград, където се играе много трудно. Защитникът, който играе и халф, обясни защо железничарският клуб е в сърцето му и е благодарен на собственика Иван Василев.

„Ако бях отишъл в Левски или ЦСКА, нямаше да стана такъв футболист. Толкова много съм научил от Локомотив“, разкри в емоционално изявление след церемонията по награждаването в пресклуб „България“ днес Красимир Милошев.

При завръщането си в елита на българския футбол, Локомотив София приключи първенствто 2021/22 на 11-о място, сега е на 8-ма позиция във временното класиране на новата кампания. Милошев е убеден, че съставът на Станислав Генчев има силите да завърши сезона сред първите шест отбора. „Тази година може да сме в топ 6“, убеден е Красимир Милошев и подчерта, че треньорът Станислав Генчев учи футболистите на концентрация и агресия в статично положение с притискане в гръб на противника.

Така Играчът на десетия кръг приложи този похват към Андриан Краев, синият халф загуби топката и Милошев стигна до гол. Резултатът от урока вече е налице – в последните два мача Локо Сф не е допуснал гол от статично положение, каза още Милошев.

„Чисто футболно мисля, че сега играем с нова схема, виждам в очите на моите съотборници, че искат да се влагат на сто процента“, добави футболистът.

„Според мен най-бързо към отбора се адаптира Антонио Вутов, знаете, че той е бил в Левски и това определено му е от полза. В отбора има добър колектив, няма деление на млади и опитни, единствено с чужденците комуникацията е по-трудна, но се привързват към тима“, каза още Милошев.

Халфът поясни, че хандбалът, който е първото му увлечение в спорта, му помага и във футбола: „Доста често се случва, особено когато отидем някъде на лагер, пускам си мачове и гледам. В хандбала има доста тичане, това ми помага“.

Милошев изрази надежда, че за следващия лагер на националния отбор ще попадне сред повиканите от новия селекционер Младен Кръстаич.

„Мисля, че всеки футболист, който играе, иска да стигне до националния отбор. Виждам, че сега са повикали доста млади футболисти, което ме мотивира още повече да тренирам и да се доказвам и се надявам на следващия лагер да попадна в състава“, завърши Красимир Милошев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе заседание утре
Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе заседание утре
Осъдиха на 24 години затвор баща, блудствал с двете си деца в Пловдив
Осъдиха на 24 години затвор баща, блудствал с двете си деца в Пловдив