НОВИНИ

Красимир Велчев: Целта ни е да осигурим спокойствие на държавата

bnt avatar logo
от БНТ
10:12, 12.09.2020
Чете се за: 00:57 мин.
Политика

"Целта ни не е да се задържим във властта, а да осигурим спокойствие на държавата", заяви Красимир Велчев от ръководството на ГЕРБ в "Денят започва с Георги Любенов".

"Не може да тръгнем просто ей така, подавайки оставка, без да те интересува и без да прогнозираш евентуално, да предвижиш какво може да се случи", подчерта депутатът от ГЕРБ.

Исканията от човека с вдигнатия юмрук са оставка на парламента, оставка на правителството, оставка на главния прокурор и цялата власт сега е в неговите ръце, даде своята версия на изявленията на президента Велчев. И попита ако нараснат случаите на COVID-19, значи ли това, че той ще обяви извънредно положение октомври месец и да блокира всякакви избори до пролетта, това значи за известно време президентска република.

Европейските фондове са се усвоявали само 5% от 2005 до 2010 г., сега се усвояват 95% годишно, изтъкна в защита на правителството Велчев. И подчерта, че благодарение на европейските фондове се изгражда инфраструктурата на страната, подпомага се земеделието. Спокойни са за европейските фондове, защото не са направили никакви нарушения.

Ако има извънредно положение, ако по една или друга причина се забавят изборите, може да стане така, че да поискат да направят следващите избори заедно с президентските.

"Единственото решение е диалог между президентството, парламента, Министерския съвет, но как да се проведе, когато срещаме абсолютно отказване от страна на президента", каза Велчев. Той посочи, че техните избиратели по места и хората в провинцията говорят съвсем различни неща от тези, които са на улиците в София - казват "никаква оставка". Хората три пъти са давали вота си на доверие на ГЕРБ, припомни Велчев.

"Как да съществува силна държава без силни единни институции" - попита той и посочи, че това сега е война на институциите.

Вижте още във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нинова: Всички социалисти, гласувайте спокойно и мъдро
Нинова: Всички социалисти, гласувайте спокойно и мъдро
Илияна Йотова: Времето на варианта с експертен кабинет отдавна е минало
Илияна Йотова: Времето на варианта с експертен кабинет отдавна е минало