НОВИНИ

Членовете на БСП избират лидер на партията

Вера Александрова
от Вера Александрова
08:06, 12.09.2020 (обновена)
Чете се за: 01:15 мин.
Политика

За първи път в историята членовете на БСП ще избират лидер на партията. Това ще стане с пряко гласуване на социалистите. 5 са имената в бюлетината, но един от тях се оттегли и така в състезанието остават 4-ма.

Изборният ден започна в 7 и ще продължи до 19 ч. Изборният ден е започнал нормално, не е имало никъде проблеми, няма и сигнали за някакви нарушения. Това съобщиха от червената ЦИК специално за БНТ.

На финалната права за доверието на социалистите ще се борят четирима кандидати. Това са Корнелия Нинова, Кирил Добрев, Красимир Янков и Валери Жаблянов. Георги Тодоров се оттегли от надпреварата.

Преди дни Красимир Янков и Валери Жаблянов заявиха, че се отказват от предизборната кампания заради съмнения за злоупотреби и призоваха за бойкот на вота.

Корнелия Нинова им отговори, че това няма да се случи, защото по-голямата чст от социалистите искат пряко да избират лидера на партията и аргумент за това те виждат във факта, че по време на предизборната кампания залите за срещи с избирателите са били пълни.

Кирил Добрев от своя страна пък призова за консолидация на партията срещу общия опонент, а именно ГЕРБ.

Социалистите днес ще гласуват в 1140 секции, ще има и подвижни урни, които ще стигнат до най-отдалечените места в страната. Ще гласуват с бюлетини, които имат сериозна защита срещу фалшификация. Бюлетините ще се събират в урни, които са непрозрачни.,

За да бъде избран председател на БСП още на първия тур е необходимо да бъдат изпълнени две условия - да гласуват най-малко 50% от социалистите,, които имат право на глас, и повече от 50% от тях да са подкрепили 1 кандидат. Ако това не се случи, двамата събрали най-много гласове, ще отидат на балотаж, който ще се проведе следващата седмица.

Корнелия Нинова - кандидат за председател на БСП: Да призова всички социалисти - гласувайте спокойно и мъдро. Днес всеки глас е важен. От вашия глас зависи съдбата на БСП и бъдещето на България. Аз гласувах точно за това мнението на всеки да бъде значимо,всеки да участва в решаването на своето бъдеще. За първи път правим такъв избор, исторически е и призовавам за висока активност, смело ,спокойно и мъдро гласуване.

Кирил Добрев - кандидат за председател на БСП: Гласувах за една силна и единна БСП. Гласувах за този, който може да направи БСП отново победител, така че хиляди, милиони да се гордеят с нея.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защо газът остана без цена за десет дни?
Защо газът остана без цена за десет дни?
201 нови случая на COVID-19, процентът на заразените е над 4%
201 нови случая на COVID-19, процентът на заразените е над 4%