НОВИНИ

Красимир Янков: Прави се опит да се яхне протестът

bnt avatar logo
от БНТ
08:01, 22.07.2020
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Борисов има стабилен тил в НС, ГЕРБ остават основна политическа сила. Дадохме възможност на малкия коалиционен партньор да се осъзнае за проблемите, които има в държавата. Явно ще продължат да крепят управлението докрай. Така Красимир Янков от БСП коментира в Сутрешния блок на БНТ поредния отхвърлен вот на недоверие срещу правителството.

Според него има хора, които се опитват да яхнат протеста. Даде пример и с новосъздадени политически партии, а за президента коментира, че не може да бъде говорител от името на протестиращите, защото те са представителни за една част от обществото, а има хора, които не одобряват протестите.

БСП трябва да отстоява ангажиментите си, да спира опитите за промени в законодателството, да ги осветява, призова Янков.

По думите му избори ще има, но това зависи от настоятелността на протестиращите.

Протестират основно млади хора заради това как живеят, искат по-добро бъдеще. Има хора, които са излезли заради социална политика, особено заради липсата на мерки срещу кризата. Лошото управление е свързано с корупцията на всички нива, допълни депутатът от левицата.

Красимир Янков призна, че и левицата имат вина, тъй като не са могли по-рано да разобличат колко зловредно е управлението на държавата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Помпео е на официално посещение в Дания
Помпео е на официално посещение в Дания
Д-р Симидчиев: Епидемичният процес не стихва
Д-р Симидчиев: Епидемичният процес не стихва