НОВИНИ

Тръмп призова американците да носят маски

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:23, 22.07.2020
Чете се за: 00:53 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

Съединените щати регистрираха нови рекордни 68 000 нови случая на COVID-19 за денонощие, по данни на университета "Джонс Хопкинс".

961 са смъртните случаи за 24 часа. Това е осми пореден ден на толкова голям ръст на заразените. Общо до момента в страната те са близо четири милиона души.

Коронакризата вероятно ще се задълбочи преди да се подобри. Думите са на американския президент Доналд Тръмп по време на първия от месеци насам брифинг, посветен на COVID-19. Той призова американците да носят маски, в случай че нямат възможност да спазват дистанция с хората около тях.

"Имам маска и я нося, няма проблем с това. Ако можете, използвайте маска и вие. Ако сте близо един до друг, ако сте в група - така ще направя и аз. Или ако съм в асансьор заедно с други хора, включително служители по сигурността. Те не са виновни, че трябва да са в асансьора и искам да предпазя и тях", каза Тръмп.

Доналд Тръмп, който в началото омаловажаваше епидемията и беше съсредоточен върху отварянето на икономиката, за първи път се наложи да сложи маска по време на посещение във военна болница. Промяната в мнението му идва на фона на увеличаващия се брой случаи, включително във важните от политическа гледна точка щати Флорида, Тексас и Аризона.

Американският президент посочи, че САЩ са готови да работят с всеки, който би могъл да постигне добър резултат за разработването на ваксина.

Междувременно американското министерство на правосъдието обвини двама китайци, че са откраднали данни за изследвания за ковид-ваксина, интелектуална собственост на компании от САЩ и други страни. Твърдението е, че хакерите са работили в сътрудничество с китайските власти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
14 ранени при стрелба в погребален дом в Чикаго
14 ранени при стрелба в погребален дом в Чикаго
В Гърция само през Кулата или Маказа
В Гърция само през Кулата или Маказа