НОВИНИ

Критична е ситуацията в борбата с COVID-19 в Пазарджик

bnt avatar logo
от БНТ
18:48, 19.11.2020
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

В Пазарджик всички легла за лечение на COVID-19 в областната болница са заети. Спешно се търсят медицински сестри и болногледачи. Ако частните болници активно не се включат в битката с коронавируса пациентите от областта няма да има къде да бъдат приемани, категорични са лекарите.

В областната болница в Пазарджик са разкрити 84 легла за лечение на COVID-19 и 23 триажни. Днес всички те са заети.

д-р Красимир Темнилов - изпълнителен директор на МБАЛ-Пазарджик: Ние сме затрупани в отделенията и в спешно приемно отделение, което е единственото на територията на община Пазарджик. Ние имаме ограничен ресурс, изчерпали сме го.

Още по-сериозен е проблемът с триажните легла.

д-р Красимир Темнилов - изпълнителен директор на МБАЛ - Пазарджик: Най-големия проблем са съмнителните, на които чакаме да излезе PCR теста над 24 часа. През това време те са заети, не може да бъдат изписани болните, не могат да бъдат насочени към други лечебни заведения.

д-р Албена Петкова - Спешно отделение на МБАЛ - Пазарджик: Ситуацията е много напрегната. Нито една от болниците в Пазарджик не приема пациенти, които са без PCR. Единственото здравно заведение сме ние с линейки от Белово, Септември, Пещера, Велинград, при това че и там има здравни заведения, които могат да окажат същата помощ.

Медиците апелират незабавно частните болници да се включат активно в битката срещу COVID-19. Ако това не се случи може нуждаещи се пациенти да останат без болнична помощ.

Автори: Ангел Узунов, Павел Гълъбов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Гечев: Няма обществена сфера, която да се намира в нормално състояние
Румен Гечев: Няма обществена сфера, която да се намира в нормално състояние
Майка уби двете си деца в Сандански
Майка уби двете си деца в Сандански