НОВИНИ

Кризата с коронавируса преоткрива ползата от велосипеда

Милен Атанасов
от Милен Атанасов
20:52, 12.04.2020
5004
Чете се за: 00:45 мин.
Още

Кризата и ограничителните мерки срещу разпространението на COVID-19 накараха много хора да преоткрият велосипеда като надеждно превозно средство. Най-старият велосипеден магазин в Ню Йорк се радва на растящ брой клиенти и поръчки.

Най-старият магазин с работилница за поправка на велосипеди отваря врати в Ню Йорк в разгара на испанския грип. Век по-късно магазинът отново помага на нюйоркчани да се придвижват и работят по време на криза.

Повечето търговски обекти са затворени, но продажбите и поправките на велосипеди намират място в списъка с дейности от първостепенно значение, наред с доставките на лекарства и снабдяването с хранителни стоки.

Хората определено преоткриват колелото, когато им се налага, категоричен е Питър Фроус, съсобственик на магазина.

Питър Фроус, съсобственик на велосипеден магазин: Извършваме много повече поправки отпреди. Хората не са склонни да харчат много, защото не знаят кога ще получат следващата си заплата. Въпреки това броят на продажбите също расте.

Велосипедът е шанс за хора, работили като доставчици с бусове и камиони за големи компании, да се преориентират бързо към нишата на малките доставки от врата до врата.

Оливър Бъкнор: Имам разрешително за разнасяне на храни. Ще работя с ресторанти и с образователния сектор, за да доставям с колелото храни за децата до домовете им.

Карайте колело, бъдете здрави. Това е новият призив, с който посрещат и изпращат в най-стария велосипеден магазин в Ню Йорк.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
69-годишна жена с COVID-19 почина в Пловдив
69-годишна жена с COVID-19 почина в Пловдив
Жертвите на COVID-19 в Европа растат. Изписаха Борис Джонсън от болницата
Жертвите на COVID-19 в Европа растат. Изписаха Борис Джонсън от болницата