НОВИНИ

Жертвите на COVID-19 в Европа растат. Изписаха Борис Джонсън от болницата

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
20:45, 12.04.2020
Чете се за: 01:02 мин.
По света

Жертвите на COVID-19 в Европа вече стигнаха 75 000 души. Испания отново отчете скок на починалите за денонощие. Смъртните случаи там вече са около 17 000.

Великобритания може да се окаже най-засегната държава в Европа. Починалите от COVID-19 са над 10 000.

Междувременно, след 7-дневен престой в болницата, британският премиер Борис Джонсън беше изписан.

С мен можеше да се случи и нещо друго, заяви във видеобръщение британският премиер след изписването си. В болницата той прекара 7 дни, 3 от които в интензивното отделение.

Борис Джонсън, премиер на Великобритания: Трудно е да намеря думи, за да изразя благодарността си. Искам да благодаря на всички хора във Великобритания за жертвата, която правят.

Благодарност към лекарите изрази и бременната му годеница.

Борис Джонсън , премиер на Великобритания: Искам да изразя личните си благодарности на лекарите, особено на тези, които преди дни взеха изключително тежки решения и за които ще са им благодарен цял живот.

Засега Джонсън няма да се връща на работа, ще се възстановява в резиденцияна Чекърс.

Великден не сбъдна надеждите на испанците. След като три поредни дни стастиката с починалите вървеше надолу, днес отново тръгна нагоре.

Испанският министър на туризма заяви, че докато не бъде открита ваксина животът няма да влезе в нормалния си ритъм. А дотогава, най-добрата мярка остава - социалната дистанция.

Председателят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен предупреди, че ако не бъде намерена ваксина може да се наложи контактите с възрастните трябва да бъдат избягвани до края на годината.

Днес Русия отчете най-критичия си ден - с над 2 000 заразени.

Необичайно пуст и обезлюден изглежда днес и 16-милионният Истанбул, заради 48-часовата забрана за излизане навън. Мярката се прилага за 31 селища и изтича тази вечер. Говорител на президента не изключи да бъде наложена нова пълна забрана за напускане на домовете.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кризата с коронавируса преоткрива ползата от велосипеда
Кризата с коронавируса преоткрива ползата от велосипеда
Производители са притеснени за реализацията на продукцията си
Производители са притеснени за реализацията на продукцията си