НОВИНИ

Националният щаб и лекарите с предупреждения заради неспазването на мерките (ОБЗОР)

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
20:18, 12.04.2020
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Нови 6 случая на заразени COVID-19 са регистрирани днес. Така общият брой на потвърдените случаи в страната става 675. Излекуваните са 68. Тази сутрин в Хасковската болница е починал 58-годишен пациент, с придружаващи заболявания.

Националният оперативен щаб и лекарската колегия са сериозно разтревожени от неспазването на мерките за безопасност в последните дни.

Д-р Асен Меджидиев, Софийска лекарска колегия: С това хубаво време и това което видях, поне 50 колеги - да реагираме - пълни улици и паркове. София пълна. София най-много регистрирани случаи.

Д-р Костадин Ангелов - директор на Александровска болница: Ходейки по улиците като че ли искат да ни предадат на нас лекарите някаква божия роля. Ние да решим кой да живее и кой да умира. Благодарим за тази корона от тръни, не я искаме.

Медиците от Александровска болница отправят молба - останете си вкъщи и ние в 9 часа ще ви ръкопляскаме.

Проф. Асен Балтов - УМБАЛСМ "Н.Пирогов": Следващите две седмици ще бъдат критични, повтарям критични. Не ходете на църква, това е моят апел. Църквата е във всеки от нас, всеки носи в себе си част от вярата. Това, че няма да сте в храмовете ще помогне на нас лекарите, защото всички виждате, че лечението на този вирус е изключително трудно.

Проф. Венцислав Мутафчийски - председател на Националния оперативен щаб: Една болест, която е изключително продължителна и задръства системата. Не минава за една седмица. Напротив, изиксва много ресурси, много грижи и леглова база за доизлекуване на тези пациенти.

Свободните разходки ще засилят застрашителните резултати след 10 дни. Стойте си вкъщи - апелират лекарите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как се спазват новите мерки за носене на маски и затварянето на пазари? (ОБОБЩЕНИЕ)
Как се спазват новите мерки за носене на маски и затварянето на пазари? (ОБОБЩЕНИЕ)
Католическата общност у нас празнува Великден
Католическата общност у нас празнува Великден