НОВИНИ

Крум Зарков: БСП стои зад Румен Радев, както през целия му мандат

bnt avatar logo
от БНТ
18:38, 26.09.2021
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

БСП стои зад Румен Радев, тя стоеше като партия през целия му мандат и в ключови моменти ние бяхме на място. Това заяви в "Говори сега" председателят на парламентарната група на" БСП за България" Крум Зарков.

По рано днес стана ясно, че трима представители на БСП влизат в Инициативния комитет за издигане на Румен Радев - Кристиан Вигенин, Ирена Анастасова и проф. Радослав Гайдарски.

С този ход БСП се надяват да сложат край на различните спекулации по отношение на подкрепата на БСП за президента Радев и вицепрезидента Илияна Йотова.

На въпрос защо той самият не е част от Инициативния комитет, Зарков отговори, че не е получил покана, но за него това не е проблем.

"Това, което искам и ще направя, е да помогна на Румен Радев да спечели втори мандат. Затова няма нужда да съм част от Инициативния комитет, мога да го направя и като гражданин, и като политик, и във всяко едно поприще", допълни той.

По думите му много пъти БСП е подчертавало, че редовият социалист, хората, от които зависи най-много, еднозначно подкрепят президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова.

На въпрос защо все пак продължават номинациите за други кандидати в структурите на партията в страната, той отговори, че има уставни и формални изисквания, и е нормално да се появят и други имена.

"Различните партийни организации ще засвидетелстват своите почит и уважение и към други, но навсякъде и масово Румен Радев е подкрепен", коментира Зарков.

Още от разговора вижте във видеото.

Гледайте повече теми от "Говори сега"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Станимир Стоилов разочарован, Стойчо Младенов доволен от победата и играта
Станимир Стоилов разочарован, Стойчо Младенов доволен от победата и играта
ЦСКА обърна Левски за сладка победа във Вечното дерби
ЦСКА обърна Левски за сладка победа във Вечното дерби