НОВИНИ

Крумовград победи Хебър в голово шоу и се изкачи на шесто място в класирането

В среща от 27-ия кръг, възпитаниците на старши-треньора Станислав Генчев се наложиха с 3:2 над Хебър Пазарджик, като събраха на сметката си 39 точки и поне временно ще заемат шеста позиция в класирането.

Станко Димов
от Станко Димов
16:24, 03.04.2024
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
Крумовград - Хебър
Снимка: Startphoto.bg
Слушай новината

Отборът на Крумовград продължава с впечатляващото си представяне в Първа лига. В среща от 27-ия кръг, възпитаниците на старши-треньора Станислав Генчев се наложиха с 3:2 над Хебър Пазарджик, като събраха на сметката си 39 точки и поне временно ще заемат шеста позиция в класирането.

Това беше девети пореден двубой за Крумовград без поражение. За последно тимът загуби в шампионатен мач в края на ноември миналата година.

Домакините започнаха силно срещата и до почивката натрупаха преднина от два гола. Алекс Колев беше точен с глава в 9-ата минута, а в 35-ата Димитър Тонев удвои, възползвайки се от подаване на Вячеслав Велев.

След почивката Хебър успя да изравни. Ангел Бастунов се разписа в 59-ата минута, а 2:2 направи Лазар Марин в 79-ата минута, разписвайки се след удар с десния крак. Радостта на гостите обаче беше кратка, защото в 81-ата минута Крумовград стигна до трети, победен гол. Негов автор стана Матей Шимич, който беше точен с глава. До края на срещата нови попадения нямаше и домакините се поздравиха с успеха, слагайки край на серията от три последователни равенства.

Хебър пък продължава с колебливото си представяне в първенството. Отборът на треньора Любослав Пенев е на 12 място в класирането с актив от 27 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затвориха републикански път за „суха тренировка“ при опасност (СНИМКИ)
Затвориха републикански път за „суха тренировка“ при опасност (СНИМКИ)
Ще има ли комисия в парламента за "Турски поток"?
Ще има ли комисия в парламента за "Турски поток"?