НОВИНИ

КС наруши Конституцията с отхвърлянето на референдума, смята Костадинов

bnt avatar logo
от БНТ
08:50, 13.03.2024
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Още миналата година президентската институция не подкрепи желанието на българите да се свика референдум. Румен Радев два пъти ни отказа. В парламента мнозинството на ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ отхвърли референдума с обяснението, че противоречи на конституцията. В нашата жалба ние изрично искахме конституционният съд да се произнесе по въпроса. Конституционният съд отказа да се произнесе, заобиколи конституцията и я наруши. Това беше скрит държавен преврат. Това заяви председателят на ПГ "Възраждане" Костадин Костадинов в "Денят започва".

Костадинов сподели, че "се гордее" с това, че представители на "Възраждане" са били в Русия за участие във форум, организиран от партията на Владимир Путин "Единна Русия".

Форумът е бил посветен на "борбата с модерните практики на неоколониализма", посочват от "Възраждане". В него са участвали представители от 44 държави. Речи на форума са произнесли Коста Стоянов и Ангел Георгиев от "Възраждане" като и двамата са се застъпили за правото на независимост на всички държави и са осъдили всички форми на колониализъм и неоколониализъм, посочват от партията.

"Ние градим мостове. Ние искаме да имаме партньори, а не господари. Русия ни определи като неприятелска страна, заради това, че България предприе неприятелски действия", каза Костадинов.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Алкарас и Синер продължават по план на Мастърса в Индиън Уелс, Циципас отпадна
Алкарас и Синер продължават по план на Мастърса в Индиън Уелс, Циципас отпадна
Майката на пребитата в Бобов дол жена: Не мога да разбера защо не подава жалба
Майката на пребитата в Бобов дол жена: Не мога да разбера защо не подава жалба