Купи цвете срещу 5 лв. в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми

от БНТ
09:15, 07.03.2021
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Кампания "С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми" ще се проведе днес в 12 града в цялата страна, като сред тях са Благоевград, Дупница, Банско и Разлог. Всеки желаещ ще може да купи цвете срещу 5 лв, а събраните средства ще бъдат дарени на двойки с репродуктивни проблеми.

На един от централните площади в Благоевград вече започна подготовката за щанда с цветя за инициативата. Всеки желаещ може да закупи цвете, с което да зарадва свой близък, а същевременно да подпомогне двойка с репродуктивни проблеми за осъществяването на тяхната мечта. Събраните средства ще бъдат дарени на двойка, избрана чрез жребий за всяко от населените места.

"Идеята дойде от наши приятели във Велико Търново. Те направиха проекта и решиха да ни разкажат за него. И така тази година това е национална инициатива и в нея се включват доста клубове от България. Ние сме един от тях. Нашата цел е не само да подпомогнем семействата, но и да информираме хората, че този проблем съществува и не е срамно да потърсят помощ, за да си имат дечица. Минималното дарение е 5 лв, като срещу дарение ще получите или роза, или лале по ваш избор. Ако направите по-голямо дарение - около 20 лв., може да получите дърво на живота бонзай", разказа Десислава Таскова, която е президент на Ротаракт клуб в Благоевград.

Щандовете ще работят от 10.00 ч. днес и утре в градовете Дупница, Банско, Благоевград и Разлог. В Дупница те ще бъдат пред фонтаните, в Благоевград пред мола, а в Банско и Разлог - пред сградите на общините.

Репортер: Владислава Миланова

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Д-р Чавдар Ботев: Около септември може би ще успеем да контролираме COVID-19 в Европа и САЩ
Д-р Чавдар Ботев: Около септември може би ще успеем да контролираме COVID-19 в Европа и САЩ
Месни Заговезни - последният ден, в който се яде месо преди Великден
Месни Заговезни - последният ден, в който се яде месо преди Великден