НОВИНИ

Лъчезар Танев и Павел Колев обсъдиха качеството на българските футболисти и футбола в България

Лъчезар Танев и Павел Колев
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
12:41, 07.05.2023
Чете се за: 03:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Футболният агент Лъчезар Танев и бившият изпълнителен директор на Левски и бивш заместник-изпълнителен директор на Българския футболен съюз Павел Колев обсъдиха качеството на българските футболисти и футбола в България.

В интервю за предаването "Арена спорт" те дадоха оценка на случващото се в Първа лига.

"Първенството не е решено, два отбора имат шансове да го спечелят. Това създава интерес, дано до края да се получат хубави мачове и по-заслужилият отбор да победи. Ще се радвам, ако ЦСКА спечели първенството. В мача между ЦСКА и Лудогорец има динамика, няма качество. Има борба и заряд, но малко футбол", заяви Лъчезар Танев.

"Тепърва предстои решителната част от стадиона. Има интрига в зоната на изпадащите, челото и зоната за местата, които дават право на участие в евротурнирите. Това е хубаво за зрителите. Мачовете са изравнени по състезателен баланс и всеки може да победи всеки. Няма да изненадам никого обаче, ако кажа, че доста изоставаме в работата с топка, бързината, тактическата и физическата подготовка", допълни Павел Колев.

Двамата коментираха проблемите в Левски.

"Очакваха се по-големи проблеми в Левски след напускането на Станимир Стоилов. Трябва да се отбележи, че спортно-технически проблем не е имало. Отборът е предпазен от тези събития. Поне до края на сезона ще изкарат в ритъма, с които играеха целия шампионат", коментира Лъчезар Танев.

"Не съм запознат с детайлите в Левски. От личния ми опит в Левски, мога да кажа, че клубът е надарен сам да си разваля атмосферата и да си създава проблеми. Стигало се е до тежки инциденти, имало е и бой с камъни на стадион "Георги Аспарухов". Случилото се в Левски няма общо с модерното управление във футбола", добави той.

Двамата обсъдиха и взаимоотношенията между Борислав Михайлов и Димитър Бербатов.

"Промяната е неизбежна. Нормално е, когато някой е управлявал дълго, да има нова, млада вълна. Не ми харесва тонът на дебата. На моменти той е излишно изострен. Липсва диалог между двете страни", смята той.

"Съгласен съм, че изказът е на доста ниско ниво. Аз говоря, както с Борислав Михайлов, така и с Борислав Михайлов. Те са млади момчета, ще се учат в движение. От своя страна Боби има право, той е наясно, че трябва да свърши някои важни неща. Смятам, че накрая ще се стигне до една наследственост", твърди той.

Двамата се обединиха около мнението, че Българският футболен съюз трябва да въведе правило, което да насърчи налагането на български футболисти. Можете да гледате цялото интервю във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На внушителна церемония: Швейцарски гвардейци положиха клетва за вярност към папата
На внушителна церемония: Швейцарски гвардейци положиха клетва за вярност към папата
Трети ден на траур в Сърбия: Расте недоволството срещу управляващите в Белград
Трети ден на траур в Сърбия: Расте недоволството срещу управляващите в Белград