НОВИНИ

Лампард: Феновете на Евертън трябва да са готови за тежки времена

франк лампард фаворит треньорското норич
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
21:36, 05.01.2023
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Мениджърът на Евертън Франк Лампард заяви, че не търси застраховки за поста си, но предупреди феновете на отбора, че са изправени пред „тежко приключение“ в битката за оцеляване във Висшата лига. Лампард има известен кредит на доверие заради факта, че се присъедини към клуба през януари миналата година и тогава спаси тима от изпадане. Въпреки това, резултатите и този сезон са разочароващи. Слабо представяне у дома доведе до тежко поражение от Брайтън с 1:4 във вторник, което остави „карамелите“ сред последните три в класирането след едва пет спечелени точки от последните десет мача в Лигата.

44-годишният Лампард бе уволнен от предишната си работа като мениджър начело на Челси през януари 2021, но сподели, че не мисли за бъдещето си. „Никога не търся застраховки – работата ми е да се фокусирам ден за ден, мач за мач. Дойдох тук преди почти година и си мислех, че отиваме в посока изпадане. Феновете на Евертън имат огромна страст за клуба и изкарахме страхотни месеци заедно. Приключението ще бъде тежко – да оцелеем в битка за изпадане ще бъде чудесно, но е процес. Не съм наивен, нуждаем се от резултати“, започна той на пресконференцията си преди гостуването на Манчестър Юнайтед от третия кръг на ФА Къп.

Бившият полузащитник на Челси добави, че няма да подцени най-стария футболен турнир в света. „ФА Къп е турнир, който е израз на гордост за Евертън в тяхната история и за мен в моята. Аз му отдавам същата значимост. Това е различна надпревара, но след мач като този срещу Брайтън, без значение дали става въпрос за три точки или продължаване в следващия кръг на ФА Къп, ние трябва да подходим към него по абсолютно същия начин“, каза още наставникът, който е печелил съревнованието четири пъти с екипа на Челси.

Знаците за Лампард на „Гудисън Парк“ са далеч от окуражаващи, имайки предвид факта, че собственикът на „карамелите“ Фархад Мошири уволни петима мениджъри в последните седем години. Лампард има по-лош баланс от всички тези предшественици – Роберто Мартинес, Роналд Куман, Сам Алардайс, Марко Силва и Рафаел Бенитес – печелейки по средно 0.97 точки на мач. Той има девет победи и 19 загуби от 36-те си двубоя до тук във Висшата лига след поемането на тима през януари миналата година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Голяма ВиК авария остави няколко квартала на Пловдив без вода
Голяма ВиК авария остави няколко квартала на Пловдив без вода
Премиерът: Да вървиш по стъпките на Ботев е чест и отговорност пред общата ни памет
Премиерът: Да вървиш по стъпките на Ботев е чест и отговорност пред общата ни памет