НОВИНИ

ЛеБрон Джеймс и Стеф Къри попаднаха в предварителния списък с играчи на САЩ за Париж 2024

Реализатор №1 в историята на НБА Джеймс вече има зад гърба си три участия на олимпийски игри (2004, 2008, 2012), докато за Къри това би бил дебют на най-големия спортен форум на планетата

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
11:42, 24.01.2024
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт

ЛеБрон Джеймс и Стеф Къри са двете големи имена, които оглавяват списъка от 41 състезатели, от които ще бъде направен изборът за състава, който ще представлява САЩ на Летните олимпийски игри в Париж 2024.

Във френската столица през това лято американците ще преследват своя пети последователен златен медал в олимпийския турнир при мъжете, като този път начело на звездната селекция ще бъде треньорът Стив Кър, който води и отбора на Голдън Стейт Уориърс в Националната баскетболна асоциация (НБА).

Сред неговите избраници в предварителния списък попаднаха цели 13 състезатели, които в миналото са печелили златен медал от най-големия спортен форум, включитлено и Кевин Дюрант, който бе част от състава на САЩ във всяка една от последните три Олимпиади.

В обявената група личат още имената на Антъни Дейвис, Джими Бътлър, Пол Джордж, Кайри Ървинг и Джоел Ембийд, който реализира рекордните 70 точки в историята на тима на Филаделфия в понеделник, а през миналия октомври обяви намерението си да играе за отбора на САЩ, въпреки че към него имаше интерес от страна на родния му Камерун и Франция.

Олимпийският турнир по баскетбол в Париж 2024 ще се проведе между 27 юли и 11 август, като двубоите от груповата фаза ще се проведат на стадион "Пиер Мороа" в Лил, докато елиминациите ще бъдат в зала "Берси" в Париж.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пешеходец загина на околовръстното шосе в Пазарджик
Пешеходец загина на околовръстното шосе в Пазарджик
Санирането на сградите: Кметове предлагат финансиране на всички проекти от резервния списък
Санирането на сградите: Кметове предлагат финансиране на всички проекти от резервния списък