НОВИНИ

ЛеБрон Джеймс стана първият играч, преминал границата от 39 000 отбелязани точки в НБА

Всичко по-интересно от снощните мачове в НБА

ЛеБрон Джеймс Лос Анджелис Лейкърс Юта Джаз
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:22, 22.11.2023
Чете се за: 05:37 мин.
Спорт
Слушай новината

ЛеБрон Джеймс стана първият играч в историята, преминал границата от 39 хиляди отбелязани точки в Националната баскетболна асоциация.

38-годишният Джеймс завърши със 17 точки, 9 асистенции и 7 борби при убедителния успех на Лос Анджелис Лейкърс над гостуващия Юта със 131:99. Антъни Дейвис завърши с 26 точки и 16 борби, а Д'Анджело Ръсел допринесе с 20 точки и 8 борби.

Резервата Йомер Юртсевен беше най-добър за гостите с 18 точки и 6 борби.

Домакините взеха аванс от 30 точки в третата четвърт, а суперзвездите Джеймс и Дейвис получиха почивка в последната част. За Лейкърс това беше четвърта победа в четири мача от група "А" в Западната конференция на първия NBA In-Season Tournament, с което тимът е лидер в класирането преди елиминационната фаза, която стартира през декември.

ЛеБрон Джеймс, който изпревари Карийм Абдул-Джабар (38387 точки) през миналия сезон и стана най-добрият реализатор в историята на лигата, достигна 39 хиляди точки, след като отбеляза тройка в 4:49 минута на двубоя с Юта.

"Получих поздравления от съотборници и треньори, но все още не мога да осъзная точно какво съм постигнал и какво означава това. Има толкова велики играчи в историята на тази лига, толкова изключителни реализатори. Да постигна нещо, което никой не е правил досега, с което съм изпреварил всички, мисля си, че това винаги е приятно. Със сигурност е един луд момент", коментира Джеймс.

Кевин Дюрант пък се изкачи на 11-о място във вечната реализаторска листа, след като вкара 31 точки при победата на Финикс над Портланд. Дюрант реализира необходимите му 14 пункта още в първата четвърт, за да изпревари Елвин Хейс, а до края на своя мач номер 1000 в лигата той увеличи сметката си на общо 27331 точки. Така Дюрант се доближи до топ 10, като се очаква още в началото на декември да изпревари десетия Моузес Малоун, който завърши кариерата си с 27409 пункта.

Девин Буукър допринесе с 28 точки за четвъртата поредна победа на Финикс, който водеше със 78:58 малко преди почивката, но допусна обрат.

Тайрис Халибъртън се отличи с 37 точки и 16 асистенции, а Бъди Хийлд вкара последните 5 точки в заключителните 53 секунди, за да помогне на Индиана да спечели срещу домакина Атланта със 157:152 в най-резултатния мач от началото на сезона. Хийлд допринесе с 24 пункта, а общо седем играчи на гостите завършиха с двуцифрен актив.

За домакините Трей Йънг се отличи с 38 точки и 8 асистенции.

Индиана записа трети успех в три мача в група "А" в Източната конференция на NBA In-Season Tournament и си осигури място на четвъртфиналите преди оставащата си една среща от надпреварата.

Кливланд записа четвърта поредна победа в лигата след 122:119 с продължение срещу домакина Филаделфия. Дариъс Гарланд изпъкна с 32 точки и 8 асистенции, а Джарет Алън добави 26 точки и 13 борби за успеха.

Джоел Ембийд беше най-добър за домакините с 32 точки и 13 борби, а Тайрис Макси завърши с 30 точки, но двамата пропуснаха решителни изстрели в края.

Кливланд пропиля аванс от 97:87 и дори беше близо до загуба, но Гарланд изравни с два точни наказателни удара 14 секунди преди края за 110:110, а в последствие Ембийд не успя да вкара с изтичането на редовното време.

Гарланд отново вкара ключови два опита от наказателната линия 10 секунди преди последната сирена на продължението, а Макси пропусна да изравни с изстрел от зоната за три точки 3 секунди преди края.

Орландо също постигна четвърта поредна победа в НБА след 126:107 над гостуващия Торонто. Паоло Банкеро беше най-резултатен за домакините с 25 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отиде си Людмил Тодоров
Отиде си Людмил Тодоров
Над 8000 нарушения в морските ни курорти установи Инспекцията по труда за изминалия летен сезон
Над 8000 нарушения в морските ни курорти установи Инспекцията по труда за изминалия летен сезон