НОВИНИ

Ледена пързалка с олимпийски размери разхлажда посетителите на Кранево

bnt avatar logo
от БНТ
12:18, 16.08.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Общество
Слушай новината

Когато навън е 30 градуса, дори и край морето започваме да си мечтаем за по-хладно място. На север от Варна има такава възможност – от плажната жега да попаднете на минус 6 и дори на минус 160 градуса.

Туристите в курортното селище Кранево могат да се спасят поне за малко от летните горещини, като посетят ледената пързалка там. Тя се намира на метри от морския бряг и дава възможност както за тренировки на спортисти от различни клубове, така и за забавление на туристите.

"Посред лято, целогодишно, ние поддържаме този истински лед за разнообразие за гостите, които са отседнали на лятната си почивка, както и в случая имаме и спортисти, дошли от цял свят да си упражняват спорта. Има школи и за фигурно пързаляне, и за хокей, дори от Варна и от вътрешността на страната, идват и започват. На Балканите са малко такива спортни бази. Съответно когато стане въпрос за истински лед, за тренировки, които могат да се съчетаят с лятна почивка, сме само ние", каза Йон Бондар, комплексен управител.

Пързалката в Кранево е с размери за провеждането на олимпийски състезания. Поддръжката й през лятото обаче е скъпоструващо начинание. Не само на ледената пързалка можем да се охладим през най-горещите летни дни. Един от СПА центровете в Кранево предлага криокамера.

"Ползваме от минус 100 до минус 160, като криокабината на всеки 100 градуса отново изхвърля този азот. След криокабината ще почувствате облекчаване, освежаване, ние работим освен за такива млади, здрави хора като вас, но и за всички хора, които желаят да намалят наднорменото тегло. В момента вече стига до - 154 , - 157. Можете да се движите. Единственото изискване е да не вдишвате от течния азот", разказа Славка Неделчева, СПА менижър.

За още по-добър ефект специалистите в СПА центъра препоръчват след криокамерата гостите да се възползват и от останалите възстановителни процедури.

Репортер: Силвия Русенова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рома си върна Леандро Паредес
Рома си върна Леандро Паредес
Обявиха частично бедствено положение в Дългопол
Обявиха частично бедствено положение в Дългопол