НОВИНИ

Ледена висулка рани жена в центъра на София

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
15:56, 16.02.2021 (обновена)
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Не само оголените кабели могат да представляват опасност на улицата. Днес 57-годишна жена беше ранена от парчета лед, които паднаха върху нея от покрива на сграда в центъра на София. Сградата е на улица "Гурко" и е собственост на "Български пощи" и държавната агенция "Електронно управление".

В ранния следобед жената вървяла по тротоара на улица "Гурко", когато ледените парчета се стоварили върху нея. Спътничката й не е пострадала. Жената е откарана от Бърза помощ в "Пирогов" с рана на главата. След преглед е установено, че няма счупване. Раната е обработена и жената е освободена за домашно лечение.

От държавната агенция "Електронно управление" обясниха, че това не са ледени висулки, а самият покрив на сградата е направен така, че по керемидите се натрупва лед. Със затопляне на времето ледени парчета се откъсват и падат на тротоара.

"Сградата е паметник на културата, включително и нейната покривна конструкция, и ние няма как да работим върху нея. Единственото, което можем да направим, е да предупредим гражданите с табели и да ги помолим да не минават оттук", каза главният секретар на агенцията Кирил Дойчинов.

По тротоарите около сградата на държавната агенция "Електронно управление" навсякъде са поставени табели, които предупреждават за падащ лед от покрива. Но непрекъснато и постоянно тук минават хора въпреки тях. Някои казват, че не са ги видели, а други казват, че това не ги интересува и не искат да заобикалят толкова много.

От Столичната община предупредиха, че със затопляне на времето вероятността за падане на ледени висулки е все по-голяма. Собствениците на сгради са задължени да ги премахват, а пешеходците трябва да внимават повече и да заобикалят опасните тротоари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Журналист: Все още е живо негативното отношение към българите в Република Северна Македония
Журналист: Все още е живо негативното отношение към българите в Република Северна Македония
Българин тренира със звездата на Дукати Скот Рединг
Българин тренира със звездата на Дукати Скот Рединг