НОВИНИ

Легендата Дино Дзоф: Отборът ще подобри рекорда ми

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:21, 26.06.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
легендата дино дзоф отборът подобри рекорда
Слушай новината

Легендарният италиански вратар Дино Дзоф изрази мнение, че тази вечер отборът на Италия ще подобри рекорда му за най-много минути без допуснат гол в официални срещи.

Между 1972 и 1974 година Дзоф съхрани вратата си суха в продължение на внушителните 1143 минути, а настоящият тим на "Скуадра Адзура" е само на 88 минути от това постижение.

На практика, рекордът може да бъде изпратен в историята още тази вечер, ако Джанлуиджи Донарума и неговите колеги не допуснат попадение срещу Австрия. Мачът от 1/8 финалите на УЕФА Евро 2020 на "Уембли" е от 22 часа и може да го наблюдавате НА ЖИВО в ефира на БНТ 1, БНТ 3, както и на спортната секция на сайта bntnews.bg

"Рекордът е победим. Вярвам, че отборът ще го постигне. Това би означавало, че те вървят към големи резултати", коментира Дзоф пред "Газета дело Спорт".

В същото време, легендата на Италия се изказа много ласкаво и за стража на "адзурите" Джанлуиджи Донарума, определяйки го като "изключителен вратар".

"Той е изключителен вратар, който на 22 години вече има няколко сезона като титуляр в Милан. Необикновените цифри са това, което ме впечатлява в този национален отбор. Числата са всичко в спорта. Това е млад отбор, който със сигурност има бъдеще и трябва да започне сега, за да направи име"

Накрая световният и европейски шампион сподели, че този отбор на "Скуадрата" има сили да стигне и до финала в турнира, ако не подцени някой от съперниците си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Река Ганг разкрива погребани жертви на COVID-19 в Индия
Река Ганг разкрива погребани жертви на COVID-19 в Индия
Живко Миланов: Собствениците уверяват, че има някаква надежда за Левски
Живко Миланов: Собствениците уверяват, че има някаква надежда за Левски