НОВИНИ

Легендата от 80-те Микеле Плачидо е в България

Айше Сали
от Айше Сали
13:37, 20.11.2022
Чете се за: 01:55 мин.
Още
Слушай новината

Легендата от 80-те Микеле Плачидо пристигна в България. Той представи филма "Сянката на Караваджо", на който самият той е режисьор и се срещна със своите почитатели. Гостуването му е част от програмата на "Киномания".

Микеле Плачидо се пристигна у нас след дълго отсъствие и видимо по-различен от времената, когато за зрителите беше инспектор Корадо Катани.

"Завръщам се в България с най-добри чувства, защото познавам страната покрай "Октопод". Затова изпитвам огромно щастие, че съм тук. Естествено, че ще ми липсва Стефан Данаилов. Беше ми много добър приятел и голям човек. Докато пътувахме си говорихме за него. Много ми се иска да беше сред нас, за да му покажа моя филм", каза Микеле Плачидо.

Прожекцията на "Сянката на Караваждо" в Зала 1 на НДК е първата извън Италия, където вече е посрещнат с огромен успех.

"Чрез филма искам да разкажа на хората за битките, които Караваджо повежда в личния си живот. Всички ние познаваме шедьоврите на художника и тяхната красота, но с този филм искахме да покажем тайните на Караваджо, защото хората знаят много малко за неговата личност", заяви Микеле Плачидо.

"Сянката на Караваджо" вече е сред трите най-гледани филма в Италия. От София той ще отиде и в Париж, където предстои прожекция в Лувъра.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Втора поредна победа за Камен Златков в Швеция
Втора поредна победа за Камен Златков в Швеция
Днес на Световното първенство по футбол - 20.11.2022 г.
Днес на Световното първенство по футбол - 20.11.2022 г.