НОВИНИ

Лекари се завръщат в болница в Гоце Делчев, но нямат пространство да работят

bnt avatar logo
от БНТ
07:16, 08.03.2023
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Все повече млади лекари и се връщат да работят в многопрофилната болница "Иван Скендеров" в Гоце Делчев. Макар лечебното заведение да е обновено и с модерна медицинска апаратура, за специалистите липсва пространство, тъй като в досегашните сгради са обединени няколко отделения.

От многопрофилната болница са намерили половинчато решение - през 90-те години е започнат строеж на нова сграда, който обаче и до момента стои недовършен.

"Имаме намерение и желание този проект да се реализира докрай. Тази сграда е построена в края на 90-те години със средства от Иван Скендеров. 1996 - 1998 г. са правени нови опити да бъде завършена тази сграда, която е немалка - около 12 000 квадрата, с идеята да се предоставят по-добри условия за пациентите", обясни д-р Петър Филибев – директор на МБАЛ – "Иван Скендеров" – Гоце Делчев.

През последните две години и половина в болницата се наблюдава завръщането както на млади лекари, така и на пациенти, на които вече не им се налага да ходят до Разлог или Сандански. Пациентите са се увеличили три пъти, уточни директорът на МБАЛ "Иван Скендеров".

"Създали сме екип от професионалисти и добри хора, с които създаваме добри условия за лечение на пациентите. Това го показва и увеличеният брой пациенти, които избират да се лекуват в нашата болница"

Младите кадри се завръщат, тъй като в общината тече програма за завършили медицина, която им осигурява стипендия. Подобряването на материалната база и условията на труд в болницата също привлича лекарите обратно в лечебното заведение.

"Успяхме да привлечем и специалисти от други градове на страната, за да можем да мотивираме и младите колеги да се върнат, за да черпят опит", обясни д-р Петър Филибев.

Вижте още в прякото включване на Али Мисанков

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сблъсъци в столицата на Грузия заради проектозакон за чуждестранните агенти
Сблъсъци в столицата на Грузия заради проектозакон за чуждестранните агенти
Отбелязваме Международния ден на жената
Отбелязваме Международния ден на жената