НОВИНИ

Лекарят на плувците: Станозололът вероятно е взет в края на декември

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
17:17, 24.02.2021
Чете се за: 00:50 мин.
Други спортове
лекарят плувците станозололът вероятно взет края декември

Докторът на плувците от националния ни отбор – Любомир Петров, отрече той да е давал станозолол на състезателите и лансира хипотеза, че той може да е бил приет от Светлозар Николов, Здравко Баблаков и Благой Панайотов в дните преди февруарския лагер, включително по време на коледните и новогодишните празници.

Уточняваме дали и кога са се срещали заедно преди това. Двама от тях са били в един град. Но и нивата на допинга при тях е различен. Нищо не пасна, обясни Петров.

Той парира изявлението на Светлозар, че на плувците са давани по 36 хапчета на ден и обясни, че за странични хора, които не са наясно, количествата наистина са стряскащи, но че става дума за хранителни добавки и съставки, а не просто за лекарства.

Ние нямаме никаква полза да им даваме станозолол – защо? А и дори да им дадем, хайде после да дойде да видим какви невероятни резултати ще покаже? Самите състезатели също нямат сметка да го правят, сподели докторът.

Любомир Петров заяви, че всеки плувец е в правото си да откаже да приема добавките и медикаментите, които му се дават. Както и те се поставят в чашки, които се взимат индивидуално и след това приемането им не се контролира.

Ще съм най-притеснен, ако се окаже, че това е умишлено дело на неморален човек, обобщи докторът, като предупреди, че е възможно всички национали да са били застрашени.

И допълни, че е готов да участва в разговорите с тримата плувци в опит да се разбере как се е случило всичко.

Чуйте цялото интервю с него в звуковия файл.

Междувременно продължава вътрешната проверка на плувната ни федерация на допинг скандала.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зелен ли е "зеленият коридор" за ваксинация във Враца?
Зелен ли е "зеленият коридор" за ваксинация във Враца?
Съдът върна 19 дка от Ботаническата градина във Варна на Софийския университет
Съдът върна 19 дка от Ботаническата градина във Варна на Софийския университет