НОВИНИ

Лекоатлетка и хокеист са №1 в Германия, Байерн (Мюнхен) е отбор на годината

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:27, 21.12.2020
Чете се за: 01:11 мин.
Още
лекоатлетка хокеист германия байерн мюнхен отбор годината

Лекоатлетката Малайка Михамбо и хокейната звезда Леон Драйзайтъл бяха определени за спортистка и спортист на Германия, докато футболният Байерн Мюнхен беше избран за отбор за 2020 година, след като спечели требъл през изминалия сезон.

Призьорите бяха обявени на церемония в Баден-Баден, след като в допитването участваха 960 спортни журналисти в страната.

Михамбо, която стана световна шампионка в скока на дължина на световното в Доха през 2019-та година, грабна приза при дамите за втора поредна година, въпреки че през този сезон големи състезания по лека атлетика нямаше заради пандемията от коронавирус.

"Това беше една необичайна година, така че не го очаквах, защото нямаше големи състезания в леката атлетика", коментира тя на сцената при получаването на приза.

При мъжете отличието отиде при хокеистът Леон Драйзайтъл, който стана първият представител на този спорт, който печели приза. Капитанът на Едмънтън изпрати много силен сезон в НХЛ, ставайки най-резултатния играч в лигата, което му донесе и приза за най-ценен играч. През миналата година наградата отиде при десетобоеца Никлас Каул.

"Това е голямо признание. Много съм горд. Това нямаше да бъде възможно без помощта на много хора в живота ми. Имах успешна година. Гордея се и с това, че станах МВП в НХЛ", заяви той в онлайн видеовръзка от САЩ.

Така отличието при мъжете отиде при състезател в отборен спорт за първи път от 2011 година, когато за номер 1 беше определен баскетболистът Дирк Новицки, вследствие на триумфа на неговия Далас в НБА.

Германското тежко крило отново получи голямо признание, като беше определен за спортист на изминалото десетилетие.

Тимът на Байерн (Мюнхен) пък очаквано триумфира в допитването за отбор на 2020 година, след като спечели всички възможни турнири през изминалата кампания, записвайки втори требъл в историята си.

"Тази награда означава много, защото малко футболни отбори са я печелили", заяви президентът на баварците Карл-Хайнц Румениге.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Солскяер: Резултатът можеше да бъде 12:4
Солскяер: Резултатът можеше да бъде 12:4
Люис Хамилтън заслужи приза за "Спортна личност на годината" във Великобритания
Люис Хамилтън заслужи приза за "Спортна личност на годината" във Великобритания