НОВИНИ

Лекоатлетката Пламена Миткова под въпрос за световното първенство заради контузия

лекоатлетката пламена миткова въпрос световното първенство заради контузия
Снимка: worldathletics.org
bnt avatar logo
от БНТ
18:20, 11.07.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Световната шампионка в скока на дължина за девойки под 20 години от 2022 година Пламена Миткова е с разтегнати връзки на глезена на отскачащия ляв крак, сподели наставникът на 18-годишната атлетка Ивайло Русенов, след прегледа с ядрено-магнитен резонанс.

Миткова се контузи по време на разгрявката за тройния скок на националния шампионат за мъже и жени във Велико Търново и още след първия опит се оттегли от надпреварата, а на следващия ден отказа участие и в скока на дължина.

"Пламена мина днес на ядрено-магнитен резонанс, който показа, че има разтегнати връзки на глезена на отскачащия ляв крак. Лекарят каза, че до две седмици нещата трябва да отшумят. Веднага започваме рехабилитация и тренировките ще бъдат леки, докато се възстанови. Това означава, че до европейското за юноши и девойки под 20 години в Йерусалим няма да имаме стартове. А също така ще отпадне и участието й в тройния скок, ще заложим само на скока на дължина", сподели Русенов за "Спортал".

Континенталният форум за юноши и девойки в Йерусалим (Израел) e от 7 до 10 август. Контузията на Пламена означава, че по всяка вероятност тя няма да има възможност да гони участие на световното първенство за мъже и жени в Будапеща, което е от 18 до 27 август. Последният срок за покриване на нормативи е 30 юли, а пропускането на състезания ще означава, че тя няма да може да търси класиране по ранглиста.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Код червено: В осем италиански града е в сила предупреждение за опасни горещини
Код червено: В осем италиански града е в сила предупреждение за опасни горещини
Дарители помогнаха на Самуил от Велико Търново, за да учи космонавтика в САЩ
Дарители помогнаха на Самуил от Велико Търново, за да учи космонавтика в САЩ