Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Лелята на Александър: Надявам се да се е скрил някъде, възмутена съм от коментарите срещу баща му

Светозар Костадинов
от Светозар Костадинов
11:56, 13.11.2022
5980
Чете се за: 03:42 мин.
У нас
Слушай новината

Второ денонощие продължава мащабната операция по издирването на 12-годишния Александър, който изчезна в района на Перник. Момчето е в неизвестност от петък.

След като вчера беше обходена гората с техника и бяха направени огледи с хеликоптер и дрон, днес акцията е съсредоточена по-скоро в градската част на Перник.

Лелята на детето разказа, че Александър и друг път е бягал и изрази надежда да се е скрил някъде, за да се предпази. Тя защити баща му от нападките срещу него в социалните мрежи.

"Възмутена съм от всички коментари във Фейсбук. Не може да призовават бащата да се яви на детектор на лъжата, при положение, че той отглежда детето сам. Той е трудно подвижен, с детска церебрална пареза. Отглежда го сам и полага неимоверни усилия за това дете, то ходи на училище. Надявам се, че детето има много добре развито чувство за съхранение и това да му помогне някъде да се е скрило и да се предпази по този начин. Бащата полага грижи. Водил го е на какви ли не доктори и професори, на логопед ходи редовно. Той, по принцип, ни е правил такива забежки. Бягал е и после се връща, търси ни. Никога досега не се е губил по този начин. Съмнявам се, че би потърсил помощ от друг човек, просто защото контактите с непознати хора са му трудни", каза лелята на Александър.

Властите призовават всеки, който забележи момчето, да се обади на полицията. То е хиперактивно и с аутизъм. При контакт с него не трябва да се вика или вдига силен шум, за да не се уплаши допълнително.

"Цялата нощ продължи операцията в гората с пак огромен брой служители, пак със специализирана техника. Вие вчера заснехте хеликоптера - доста дълго време обхождаше гората с термокамерата. За съжаление, все още няма никакъв резултат. Днес също ще продължи през целия ден. Призовавам всички доброволци, които идват днес в нашия град, всички перничани, които се включват в издирването, по-скоро да се насочим в града. Нека се обиколят всички къщи, да се помолят собствениците да си проверят неизползвани помещения в дворовете, гаражи, все пак това дете може да се е скрило някъде", заяви кметът на Перник Станислав Владимиров.

От вчера е активирана и системата "Амбър Алърт" за изчезнали деца. Във Фейсбук и Инстаграм ГДБОП публикува линк със снимка на изчезналия Александър, който се вижда от потребителите на двете социални мрежи в радиус от 200 км от мястото на изчезването му. Публикацията е и на английски, като има освен снимка на момчето и линк с информация на български, както и телефон на МВР.

ВСИЧКО ЗА ИЗЧЕЗНАЛОТО В ПЕРНИК ДЕТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Подробности вижте във включването на Светозар Костадинов.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Аоияма стартира със загуба във Фукуока
Аоияма стартира със загуба във Фукуока
Наско Сираков към феновете: Левски много скоро ще бъде там, където искаме всички
Наско Сираков към феновете: Левски много скоро ще бъде там, където искаме всички