НОВИНИ

Лена Бориславова: Не бих хванала премиера за ръка и не съм го направила

празно
bnt avatar logo
от БНТ
16:40, 02.08.2022
13261
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

"Днес в Министерския съвет имаше най-малко стотина репортери, фоторепортери, оператори. Всички знаехме, че те ще бъдат постоянно с нас и ще заснемат всичко, от всякакъв ъгъл, включително такъв, от който изглежда сякаш съм хванала премиера за ръка. Не бих и не съм го направила. Няма проблем, че има такъв кадър", заяви Лена Бориславова във Фейсбук, коментирайки снимка, на която се вижда как двамата с Кирил Петков напускат церемонията по предаването на властта.

"В деня, в който кабинетът Петков предаде щафетата на служебното правителство, искам да благодаря на всички журналисти, които отразяваха работата ни през последните 7 месеца и направиха видими усилията и резултатите ни, следиха за грешките ни, отстояваха правото на гражданите да знаят фактите и се бориха с фалшивите новини", допълва Бориславова.

Смяната на властта (Снимки)

По думите ѝ това ще послужи за поредната акция, която да дискредитира участието на жени в политиката и да удари по лидера на партията, която е започнала промяната. Лена Бориславова коментира, че първите жени депутати се избират през далечната 1946 година.

"Уви, над 70 години по-късно най-големият грях е да си жена, която иска да се развива професионално със собствени сили и да има мнение. Тази жена веднага бива заклеймена като нечия държанка, като неубедителна, нерационална, интелектът и личните качества нямат значение - друго е средството за успех и то зависи пак от мъж. Промяна е нужна в света, но още повече тук, в България", заявява още във Фейсбук Лена Бориславова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК подписа договор за още една ваксина срещу COVID-19
ЕК подписа договор за още една ваксина срещу COVID-19
Джонатан Линдсет направи първа тренировка с ЦСКА (Видео)
Джонатан Линдсет направи първа тренировка с ЦСКА (Видео)