НОВИНИ

Левандовски и Мбапе са против идеята да има Световно първенство на всеки две години

левандовски мбапе против идеята световно първенство всеки две години
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
12:53, 28.12.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Две от актуалните звезди на световния футбол Роберт Левандовски и Килиан Мбапе се обявиха против предложението на ФИФА затова Световното първенство по футбол да се провежда на всеки две години, вместо на четири.

И двамата заявиха своята позиция по темата по време на церемонията за връчване на футболните награди "Soccer Globe" в Дубай, на която Мбапе получи приза за "най-добър играч през 2021 година", докато Левандовски беше определен за №1 в гласуването на феновете, а също така получи и наградата за "най-добър нападател".

Според полския голмайстор провеждането на Мондиала на всеки две години е невъзможно, както физически, така и психически.

"Това е невъзможно, както физически, така и психически. Ако искаш да играеш футбол повече от 10 години, то тогава се нуждаеш и от време за почивка. Невъзможно е да участваш в Световни първенства на всеки две години", заяви футболистът на Байерн (Мюнхен).

Неговият колега от ПСЖ Килиан Мбапе пък изрази мнение, че провеждането на Световни първенства на всеки две години крие риска те да се превърнат в нещо обикновено.

"Световното първенство е такова, каквото го знаем. То е специално, защото се провежда на всеки четири години. Ако е през две, ще се превърне в нещо, което е твърде обикновено. За мен, за феновете и за големите отбори това е удивително събитие, което може да ти се случи само веднъж в живота", сподели французинът, който триумфира на последния Мондиал с екипа "петлите".

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
20 години по-късно: Екипът на "Хари Потър" се събира в специален тв епизод
20 години по-късно: Екипът на "Хари Потър" се събира в специален тв епизод
Млада зъболекарка рисува икони и ги дарява на храмове
Млада зъболекарка рисува икони и ги дарява на храмове