НОВИНИ

Левски полетя срещу Славия и продължава гонитбата с Лудогорец

"Сините" отново излязоха победители в най-старото столично дерби

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
19:30, 22.09.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
славия левски
Снимка: start-photo.bg
Слушай новината

Левски се пребори за втори пореден триумф в Първа лига. Селекцията на Станислав Генчев надви Славия с 1:0 в среща от деветия кръг, изиграна на стадион „Александър Шаламанов“ в кварта „Овча Купел“.

В ролята на герой за "сините" влезе Кристиан Димитров, който реализира и единственото попадение с мача. По този начин тимът от "Герена" задълбочи кризата в редиците на "белите", които не познават вкуса на успеха в родния елит през последните си вече пет поредни двубоя, допускайки трето последователно поражение. Освен това футболистите на Генчев печелят най-старото столично дерби за трети пореден път.

Това се оказа достатъчно за "сините" да се изравнят на върха с Лудогорец във временното класиране, като и двата отбора могат да се похвалят с по 22 точки, а футболистите на Златомир Загорчич заемат незавидната 12-та позиция с 8. На 29 септември (неделя) Левски домакинства на Арда, докато два дни по-рано славистите ще имат визита на Берое.

Головите положения започнаха да валят в средата на първото полувреме. Кеуентин Зеедорф и пропусна от непосредствена близост за домакините, докато Евертон Бала не успя да преодолее Светослав Вуцов, а впоследствие неговият удар срещна гредата. В даденото време от съдията гостите имаха претенции за дузпа, след като Венцислав Керчев задържа Алекс Колев, но намесата на системата за видеоповторение даде да се разбере, че няма основание за такава.

Именно в добавеното време „сините“ удариха първи в този мач. При центриране от корнер Кристиан Димитров се извиси над всички и се възползва от неразчетено излизане на Вуцов, за да реализира с глава пред опразнената врата в петата минута от добавеното време.

Ефективността в офанзивен план и на двата отбора драстично намаля през второто полувреме. Все пак гостите имаха по-сериозни възможности, но Мартин Петков и Бала се отчетоха със сериозни пропуски, особено вторият, който не успя да реализира очи в очи срещу Вуцов и той спаси. До края на мача опасните положения липсваха и резултатът остана непроменен.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Велосипедист загина, след като падна в необезопасена шахта в Пловдив
Велосипедист загина, след като падна в необезопасена шахта в Пловдив
Тържествена заря-проверка във Велико Търново по случай 116 години от обявяването на Независимостта
Тържествена заря-проверка във Велико Търново по случай 116 години от обявяването на Независимостта