НОВИНИ

Левски пропиля два гейма аванс, но все пак се добра до успеха в Монтана

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:56, 02.02.2024
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
левския пропиля два гейма аванс все пак добра успеха монтана
Слушай новината

Отборът на Левски стигна до драматичен успех с 3:2 (25:21, 25:18, 22:25, 25:27, 15:9) гейма като гост на Монтана в дербито на 14-ия кръг на Националната волейболна лига (НВЛ).

В зала "Младост" в Северозападна България двубоят между двата тима започна равностойно, но в средата на първия гейм момчетата на Николай Желязков се откъснаха при 19:15 след серия от начални удари на Венислав Антов и до края нямаха проблеми по пътя към успеха с 25:21.

"Сините" използваха натрупаната инерция и още в началото на втората част се откъснаха в резултата с 8:5 и 11:6, за да я затворят убедително с 25:18 и така да удвоят своята преднина.

В началото на третия сет играчите на Монтана най-накрая показаха по-добро лице и взеха инициативата, като в един момент дори поведоха с четири точки при 17:13, но допуснаха да се стигне до изравняване при 19:19. В заключителните минути все пак състезателите на Даниел Пеев запазиха хладнокръвие и след 25:22 в своя полза намалиха пасива си.

Четвъртият гейм пък се превърна в истинска драма, след като Левски пропиля аванс от шест точки при 16:10 и допусна монтанчани да първи да се доберат до геймбол при 24:23. Последваха две последователни точки на сметката на "сините", което им даде мачбол при 25:24 в тяхна полза. Блокада на Бруно Рибо обаче възстанови равенството при 25:25, а след това домакините спечелиха следващите две разигравания, за да изпратят мача в тайбрек след 27:25.

Решителната пета част стартира позитивно за домакините, които поведоха с 3:1, но впоследствие контролът премина изцяло в тима на гостите, които след средата на сета започнаха да се откъсват в резултата, за да сложат точка на спора след 15:9.

За победителите Венислав Антов приключи като най-резултатен със своите 26 точки (6 аса), а Владимир Гърков добави 19.

От другата страна полският диагонал Кристиан Валчак бе над всички за Монтана с 22 пункта, докато индонезиецът Фахри Путратама завърши с 15.

В класирането тази победа върна Левски на второто място с баланс 11-3, а в същото време монтанчани са 5-и с показатели 9-5.

Междувременно в друга драматична среща от кръга Марек Юнион-Ивкони надви с 3:2 () като гост Хебър Пазарджик в първия двубой след обявяването на новината, че от следващия сезон отборът на Найден Найденов ще смени Дупница с Пловдив.

В подреждането Марек са на 10-ата позиция с баланс 5-9, докато със сходни показатели, но повече точки "тигрите" са три места по-напред.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турските власти арестуваха 9 заподозрени за предаване на информация на Мосад
Турските власти арестуваха 9 заподозрени за предаване на информация на Мосад
Крум Зарков: Залогът сега е дали ще имаме нормална правова държава, или мафиотизирана
Крум Зарков: Залогът сега е дали ще имаме нормална правова държава, или мафиотизирана