НОВИНИ

Лионел Меси добави още една награда към своята колекция

Аржентинецът бе отличен от базираната в Испания медийна компания "MARCA".

Лионел Меси
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
12:33, 18.10.2024
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Лионел Меси от Интер Маями добави още една награда към своята колекция. 37-годишният аржентинец стана първият носител на наградата MARCA America Award, връчвана от базираната в Испания медийна компания.

Наградата е признание за изпълнената с шампионски титли кариера на Меси - с рекордните 46 трофея, спечелени за клуб или националния отбор, и поне 56 други награди на индивидуално ниво.

"Пътуването беше доста трудно. Преживяхме толкова много красиви неща, но и сложни моменти. За 20 години не всичко е красиво. Не можете да печелите през цялото време“, каза аржентинската суперзвезда в интервю на стадиона на Интер Маями.

За Меси нито един трофей не може да засенчи световната титла през 2022 г. с Аржентина, което спомогна за мнозина той да бъде считан за най-великия футболист за всички времена. През този сезон Меси лекуваше контузии и има едва 18 мача в MЛС със 17 гола и 15 асистенции.

"Най-голямата награда е световната титла. Това е трофеят, който всички искаме, когато започнем да играем, и аз успях да изпълня мечтата си. Спечелих много титли в Барселона, ПСЖ. Сега съм тук с целта да се борим здраво за още един трофей", каза Меси.

Договорът на Меси с Интер Маями изтича през следващия сезон.

"Все още изпитвам дълбока любов към този спорт и ще продължа да се стремя да спечеля още титли. На това ниво трябва да се наслаждавате на нещата ден след ден", каза още Меси.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Куче покори 139-те метра на Хеопсовата пирамида
Куче покори 139-те метра на Хеопсовата пирамида