НОВИНИ

Лионел Меси: Полицията биеше хора на трибуните, можеше да се стигне до трагедия

Аржентинският национал разкритикува работата на полицията на стадион "Маракана"

Лионел Меси
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
12:41, 22.11.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Капитанът на Аржентина Лионел Меси разкритикува работата на полицията след победата над Бразилия с 1:0 в мача от квалификациите за Мондиал 2026.

"Видяхме как полицията бие хора на трибуните, а там бяха семействата на някои от играчите. Можеше да се стигне до трагедия. Не можахме да се концентрираме върху мача. Подобна ситуация се случи на този стадион и в Копа Либертадорес. Бразилската полиция отново репресира хората. Решихме да се приберем в съблекалнята, защото беше невъзможно да се играе при такива условия. Също така смятахме, че връщането в съблекалнята ще помогне за успокояване на ситуацията“, каза Меси, цитиран от ABC.

Срещата на "Маракана" започна със закъснение заради безредици по трибуните. Феновете започнаха да се бият по време на изпълнение на химните. Докато имаше сбиване, Меси прибра отбора в съблекалнята. Срещата на "Маракана" започна с 27 минути закъснение. След като се върна на терена, Меси имаше конфликт с Родриго, който нарече аржентинците страхливци.

Двама фенове са пострадали при сблъсъците с полицията по време на мача Бразилия - Аржентина, съобщава Infobae. Наложи се служителите на реда със сила да усмиряват буйните фенове. Използвани са палки. Ранените от полицията бяха изнесени на носилки от стадиона.

Вратарят на Аржентина Емилиано Мартинес се опита да избие палката от ръцете на полицай. Футболистът на Астън Вила се приближи до трибуната и се опита да удари служителя на реда, който бе със специалното оборудване, но не успя да го направи, тъй като бе задържан от съотборниците си.

Защитникът на Аржентина Лисандро Мартинес разкритикува в социалните мрежи действията на органите на реда.

„Срамота е да гледаш бразилската полиция! Как е възможно? Докога ще трябва да гледаме такива сцени? В Бразилия всичко винаги е едно и също“, написа той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Софийският университет избира своя 57-ми ректор
Софийският университет избира своя 57-ми ректор
Четири българчета се класираха за втория кръг на тенис турнир в Мерида
Четири българчета се класираха за втория кръг на тенис турнир в Мерида