НОВИНИ

Лионел Скалони: Фланелката на Аржентина не ти позволява да не даваш най-доброто

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:48, 22.03.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
лионел скалони имаме план финала
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор на Аржентина Лионел Скалони заяви по време на пресконференция, че най-важното за неговите футболисти в момента е да разберат, че трябва да продължат да дават всичко от себе си, въпреки че преди три месеца триумфираха със световната титла по време на Мондиала в Катар.

Скалони обясни, че оттук нататък за "гаучосите" започва нов цикъл и той ще изисква от неговите играчи да си свършат работата на терена, тъй като фланелката на Аржентина не им позволява да не дават най-доброто от себе си.

"Ние сме световни шампиони, но това не означава, че има право на нещо повече. Това, че сме спечелили, не значи, че можем да правим каквото искаме. Това трябва да разберат играчите. Нов цикъл започва. Сега световните шампиони нямат никакво предимство, трябва да продължим да работим. Фланелката на Аржентина не ти позволява да не даваш най-доброто, това е ясно за нас. Хубаво е да празнуваме, но трябва да свършим работата си на терена", заяви аржентинският наставник.

В четвъртък вечер "Албисалесте" ще изиграят своя първи двубой като световни шампиони, като посрещат в Буенос Айрес състава на Панама, а Скалони изрази намерение да пусне същите 11, които започнаха като титуляри във финала на световното първенство в Катар срещу Франция.

"Искам хората да видят тези играчи", категоричен и Лионел Скалони.

Двубоят между Аржентина и Панама на препълнения "Ел Монументал" ще се проведе в 01.30 часа след полунощ в петък (24 март) рано сутринта българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НПО-та изпратиха писма до новия посланик на САЩ у нас за независима съдебна власт
НПО-та изпратиха писма до новия посланик на САЩ у нас за независима съдебна власт
Четирима души са загинали при руска атака с дронове в Киевска област
Четирима души са загинали при руска атака с дронове в Киевска област