НОВИНИ

Ливърпул понесе тежък удар върху амбициите си за титла във Висшата лига

"Мърсисайдци" загубиха втори пореден мач на "Анфийлд" срещу Кристъл Палас с 1:0.

bnt avatar logo
от Константин Джаркин
18:05, 14.04.2024
Чете се за: 04:17 мин.
Спорт
ливърпул
Слушай новината

Ливърпул са вече три мача без победа на "Анфилд", след като загубиха от Кристъл Палас с 1:0 в среща от 33-ия кръг на Висшата лига. "Мърсисайдци" могат да се отдалечат на три точки от първото място в класирането, ако Арсенал спечели домакинството си срещу Астън Вила.

Преди началото на двубоя двата отбора запазиха минута мълчание по повод трагедията на "Хилзбъро", от която утре ще се навършат 35 години. Тогава загиват 97 фенове на Ливърпул, а още 700 са ранени.

Единственият гол в мача бе отбелязан от звездата на гостите Еберечи Езе, след като той завърши добре изградена отборна атака в 14-ата минута.

Само четири минути по-късно нападателят на "орлите" Жан-Филип Матета имаше златна възможност да удвои резултата след подхлъзване на Върджил ван Дайк. Французинът успя да прехвърли вратаря Алисон, но Андрю Робертсън изчисти със самоотвержена намеса топката от голлинията.

Домакините имаха шанс на два пъти в рамките на две минути да изравнят резултата. В 27-ата минута, след разбъркване в наказателното поле, Уатару Ендо се добра до топката, но изстрелът му срещна напречната греда. Малко след това вратарят на гостите Дийн Хендърсън показа добър рефлекс при волето на Луис Диаз.

Десет минути след началото на второто полувреме "орлите" отново трябваше да разчитат на английския си страж при поредното неразбирателство в наказателното поле, довело до шут от вратарското поле на Дарвин Нунес.

Последваха луди три минути в този двубой. В 72-та минута Ливърпул отключи защитата на Кристъл Палас, но отново не стигна до изравняващото попадение, след като удара на Диого Жота бе блокиран от бившия десен бек на "мърсисайдци" Натаниел Клайн. Веднага след това на другата врата изстрел на Матета от близко разстояние бе спасен от брилянтния рефлекс на Алисон.

От последвалия ъглов удар домакините организираха светкавична контраатака, но Къртис Джоунс бе неточен, останал сам срещу Хендерсън.

Ливърпул се намират на третата позиция с актив от 71 точки, на две от временния лидер Манчестър Сити. В следващия си мач отборът, воден от Юрген Клоп, ще пътува до Бергамо за реванша си срещу Аталанта от четвъртфиналите на Лига Европа.

Кристъл Палас заема 14-то място с 33 пункта, а следващото изпитание пред възпитаниците на Оливер Глазнер е домакинство на Уест Хям.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атанас Запрянов: Няма военна заплаха за България
Атанас Запрянов: Няма военна заплаха за България
Стефанос Циципас надви Рууд и отново е шампион на Мастърса в Монте Карло
Стефанос Циципас надви Рууд и отново е шампион на Мастърса в Монте Карло