НОВИНИ

Стефанос Циципас надви Рууд и отново е шампион на Мастърса в Монте Карло

Гръцкият тенисист се наложи в спора за трофея с 6:1, 6:4 .

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:51, 14.04.2024
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
стефанос цицпас надви рууд отново шампион мастърса монте карло
Слушай новината

Стефанос Циципас спечели за трети път в своята кариера титлата на тенис турнира от сериите АТР Мастърс 1000 на клей в Монте Карло след успех във финала срещу норвежеца Каспер Рууд.

Гръцкият тенисист се наложи в спора за трофея с 6:1, 6:4 и по този начин се завърна на трона в Княжеството, където той триумфира през 2021 и 2022 година, но през миналата успехът беше за руснака Андрей Рубльов.

Този следобед срещу Рууд обаче Циципас не остави никакви съмнения кой от двамата заслужава повече да стигне до победата, реализирайки общо четири пробива в хода на срещата, като междувременно спаси всички осем брейкболи, до които се добра неговият съперник.

Финалният двубой започна с бърза размяна на геймове, след която Стефанос установи пълен контрол върху развоя на първия сет и повече не даде гейм на Каспер в него за крайното 6:1 в своя полза.

Втората част стартира по корено различен начин, защото в началните минути от нея гъркът беше този, който трябваше да отразява шансове за пробив пред своя противник. Един от ключовите моменти дойде в седмия гейм, когато Циципас беше изправен под сериозно изпитание на свой сервис, но спаси три брейкбола, за да поведе с 4:3. Впоследствие двукратният финалист в турнирите от Големия шлем дочака своя миг в десетия гейм, когато Рууд показа колебания и допусна да изостане с 30:40, а още при първата си възможност гръцкият тенисист сложи точка на спора с прецизен форхенд по правата.

По този начин Стефанос Циципас завоюва своя първи трофей през календарната 2024 година и общо трети в надпреварите от сериите Мастърс, като всички те са именно в Монте Карло.

В същото време Каспер Рууд изигра днес своя втори финал на състезание от категория АТР 1000, но по подобие на този в Маями през 2022 година той отново загуби. Така норвежецът продължава да има общо 10 титли на сметката си, всяка една от които е от турнир от сериите АТР 250.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ливърпул понесе тежък удар върху амбициите си за титла във Висшата лига
Ливърпул понесе тежък удар върху амбициите си за титла във Висшата лига
България завърши с общо осем медала на Световната купа по художествена гимнастика в София (ОБЗОР)
България завърши с общо осем медала на Световната купа по художествена гимнастика в София (ОБЗОР)