НОВИНИ

Ливърпул привлече Фабио Карвальо от Фулъм

ливърпул поиска официално отлагане първия полуфинал арсенал карабао къп
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:21, 03.07.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Ливърпул обяви трансфера на Фабио Карвальо от Фулъм.

Футболистът се присъединява към мърсисайци като свободен агент, след като договорът му с лондонския клуб изтече. През изминалата кампания 19-годишният играч се отчете с 10 гола и 8 асистенции в Чемпиъншип. "Котиджърс" оглавиха класирането, а португалецът попадна в отбора на сезона във второто ниво на английския футбол.

Той е едно от трите нови попълнения на Ливърпул през това лято, заедно с Дарвин Нунес и Калвин Рамзи. Според английските медии Ливърпул ще плати над 5 млн. паунда за играча. Фабио Карвальо ще носи екипа с №28.

"Чувството да съм в един от най-големите клубове клубове в света, ако не и най-големият, е невероятно. Щастлив съм да бъда тук и нямам търпение да започна. Щом чуеш, че Ливърпул се интересува от теб, има само една мисъл в съзнанието ти – да се присъединиш към този отбор. Надявам се, че тук мога да постигна големи неща. Вече говорих с всички, в това число и с мениджъра, и се чувствам естествено", сподели състезателят в интервю за клубната медия.

Футболистът има опит във Висшата лига, именно с отбора на Фулъм. Той бележи едно шампионатно попадение през сезон 2020/2021.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина театралната легенда Питър Брук
Почина театралната легенда Питър Брук
Нова загуба от Северна Македония за националите до 18 години
Нова загуба от Северна Македония за националите до 18 години