НОВИНИ

Ливърпул взе своето срещу Бърнли и излезе начело във Висшата лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:25, 26.12.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
ливърпул взе своето бърнли излезе начело висшата лига
Слушай новината

Отборът на Ливърпул излезе временно начело в подреждането на английската Висша лига, след като победи с 2:0 като гост Бърнли в среща от 19-ия кръг на първенството в Англия.

Навръх Коледа момчетата на Юрген Клоп изнесоха един много силен мач на "Търф Муур", в който успехът за тях можеше да бъде дори по-убедителен, ако не бяха добрите намеси на младия страж на домакините Джеймс Трафорд.

Иначе срещата започна отлично за "мърсисайдци", които имаха нужда от само шест минути игра, за да поведат в резултата след хубаво изпълнение на Дарвин Нунес, който прекъсна голова си суша с прецизен удар от границата на наказателното поле.

Последва натиск от страна на гостите, който обаче завърши с няколко важни спасявания на сметката на Трафорд, както и цели две отменени попадения - дело на Коди Гакпо и Харви Елиът - след намеса на системата ВАР.

В същото време домакините от Бърнли чак след средата на второто полувреме погледнаха малко по-сериозно към вратата на противника и въпреки няколкото отправени удара, футболистите на Венсан Компани така и не успяха да създадат повече работа на стража Алисон.

Така се стигна до края на редовното време, когато появилият се от пейката Диого Жота ознаменува своето завръщане в игра с гол след изстрел от малък удар, с който бе фиксирано и крайното 2:0.

Победата изкачи Ливърпул на върха в класирането на Висшата лига с 42 точки, на две пред втория Арсенал, който в четвъртък приема Уест Хям в опит да се върне на първото място. Междувременно, Бърнли остава на предпоследната 19-а позиция с 11 пункта в актива си, като изостават на 5 от спасителния бряг.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сър Джим Ратклиф: Всичко ще изисква време и търпение, имаме големи амбиции
Сър Джим Ратклиф: Всичко ще изисква време и търпение, имаме големи амбиции
Външната комисия на турския парламент одобри кандидатурата на Швеция за членство в НАТО
Външната комисия на турския парламент одобри кандидатурата на Швеция за членство в НАТО